Promisiunea lui Nicușor Dan pentru bucureșteni. Cum vrea primarul general să rezolve problema traficului din București: „Am adus niște vehicule, am îmbunătățit confortul, privatizarea curățeniei, introducerea biletului unic pe călătorie”

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, le promite bucureștenilor să rezolve problema traficului aglomerat și spune că deja a luat primele măsuri.

09 mai 2023, 22:04
Promisiunea lui Nicușor Dan pentru bucureșteni. Cum vrea primarul general să rezolve problema traficului din București: „Am adus niște vehicule, am îmbunătățit confortul, privatizarea curățeniei, introducerea biletului unic pe călătorie”

Nicușor Dan spune că problema traficului nu are cum să meargă mai rău ca acum și că a luat deja măsuri pentru ca bucureștenii să vrea să circule mai mult cu mijloacele de transport în comun în loc de mașina personală.

Printre măsurile amintite se numără introducerea biletului unic de călătorie, noi vehicule, modernizarea liniei de tramvai, creșterea prețului pentru parcare.

Citește și Nicușor Dan se laudă cu reușitele din mandat. Ce a bifat primarul pentru cele 2,5 milioane de locuitori din București. „În Cișmigiu s-a reparat un pod. În Parcul Tineretului s-au asfaltat trei kilometri de alei”

„In primul rand post va garantez ca nu mai mergem spre mai rau, asa cum am mai mers. Din pacate, principala contributie a fost dezvotarea urbană haotica, pe care am stopat-o. Va fi mai bine!

Tramvaie, troleibuze electrice vor veni, am dat drumul la achizia publica pentru modernizarea de 50 de km de tramvai, cum e Bd. Mihalache.

In momentul de fata s-au depus oferte. Am scos 16 tronsoane, pentru 12 s-au depus oferta. Se evalueaza ofertele, probabil va mai dura doua luni, vom semna contractele (…) – din acest moment, aproximativ 20 de luni.

Vrea sa multumesc bucurestenilor care au facut asta deja (n.r. – cei care au inceput să treaca la mijloacele de transport in comun). Am majorat pretul biletelor, dar mai important, am trecut la un bilet comun cu metroul – datele arata ca au circulat in primul trimestru din 2023 cu 30% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Eu spun ca merge in directia buna. Peste 70% dintre bucuresteni folosesc transportul public, cred. Orasul este blocat de 30% din populatia lui si de niste mecanisme de dezvoltare urbana nefuncționale. Vorbesc despre dezvoltarile urbane noi.

Am adus niște vehicule, am îmbunătățit confortul – privatizarea curățeniei, introducerea biletului unic pe călătorie, nu pe mijlocul de transport, abonamentul avantajos cu metroul si tramvaiul. După ce vom moderniza linia de tramvai de pe Mihalache, sunt convins că mai mulți vor folosi acel tramvai. Vom da o linie unică pentru tramvai și autobuze”, a declarat Nicușor Dan la Digi 24.

Nicușor Dan, despre taxarea parcării în centrul Capitalei: „Trebuie să ajungem la 80-90.000 de locuri plătite”

Nicușor Dan a vorbit și despre taxarea parcării în zona centrală. Primarul Capitalei a precizat că scopul e să ajungă la 80-90.000 de locuri de parcare plătite.

Citește și Nicuşor Dan susţine că s-a rezolvat problema apei calde în Bucureşti: „95% dintre oameni au apă caldă”

„Și nu în ultimul rând – neplăcut pentru multă lume, taxarea parcării în zona centrală. Mașinile au rămas la proprietari acasă, s-a început utilizarea mijloacelor de transport în comun. Trebuie să ajungem la 80-90.000 de locuri plătite. Suntem acum la 15.000-18.000 de locuri marcate, undeva la 30.000 proiectate”, a mai spus el.

Parcarea pe trotuare va fi interzisă, iar pentru a-i împiedica pe șoferi să mai facă acest lucru vor fi montați stâlpi pe trotuare, în zona centrală și nu numai.

„Vor fi introduși stâlpi în zona centrală, pe trotuare, „proces care va fi gata la finalul anului viitor” (n.r. – pentru a împiedica parcarea ilegală)”, a continuat primarul.