Pronosticul lui DRAGOMIR pentru meciul Olanda – România: Le arătăm noi ce păţim

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, este sceptic în ceea ce priveşte partida echipei naţionale a României din deplasare cu Olanda, el răspunzând ironic în momentul în care a fost rugat să ofere un pronostic: "le arătăm noi ce păţim".

26 mart. 2013, 12:13
Pronosticul lui DRAGOMIR pentru meciul Olanda – România: Le arătăm noi ce păţim

El a adăugat că este posibil ca prima reprezentativă să obţină şi un rezultat de egalitate, dar numai cu ajutorul norocului. „Le arătăm noi ce păţim. Eu dacă aş juca la pariuri aş merge pe 1X. E posibil şi un egal, prin noroc e posibil”, a spus oficialul Ligii, potrivit Mediafax.

Citeşte Louis Van Gaal îi compară pe tricolori cu Estonia: Mă aştept totuşi ca românii să atace mai mult

Dragomir nu crede însă că selecţionata României poate primi patru goluri ca în partida de la Bucureşti cu Olanda (scor 1-4). „După jocul ăla şi eu am fost supărat… s-au făcut multe greşeli atunci. Mă abţin acum, dar e imposibil să luăm iar patru, dă-o încolo de treabă. Nu e diferenţa de valoare aşa de mare. După părerea mea un meci egal am putea scoate ţinând cont de valoarea jucătorilor. Diseară e un meci de răscruce pentru fotbalul românesc. Dacă vom avea un rezultat pozitiv la Amsterdam cred că fotbalul nostru poate fi pe un drum bun. Pentru că acum dispune de nişte tineri foarte talentaţi, între 22 şi 26 ani. Iar dacă am area un rezultat bun cu Olanda am îndrăzni şi noi să cerem guvernanţilor să facă ceva pentru sportul acesta pe care nu îl ajută nimeni de ani de zile. Trebuie să fim încrezători, să le urăm succes băieţilor şi să sperăm că nu vom mai vedea un joc precum cel de la Budapesta”, a menţionat Dumitru Dragomir.

Citeşte şi Piţurcă: Chiar dacă nu marca la Budapesta, mă gândeam să-l titularizez pe Chipciu, la Amsterdam

Preşedintele LPF a adăugat că ar face schimbări în primul unsprezece faţă de partida cu Ungaria dacă ar fi selecţioner. „E treaba lor, au de unde alege pentru că sunt destui fotbalişti buni. Problema este să îi pună ca lumea pe posturile pe care joacă. Dacă aş fi eu antrenor, eu aş schimba în echipă. Cred însă că Mutu ar trebui să joace. Dar e plătit altcineva pentru asta. Să îl lăsăm pe domnul Piţurcă, să vedem cum face echipa, şi să îl luăm la întrebări dacă nu are rezultate bune. Măcar să facă un meci foarte prost şi să câştige cu 2 sau 3-0. Şi atunci am înţelege că asta e o tactică”, a precizat oficialul Ligii.

Întrebat cine se aşteaptă să facă diferenţa în favoarea României în meciul cu Olanda, Dragomir a răspuns: „La Sânmărtean şi la Budescu… Serios acum, am mare încredere în echipă. Şi s-ar putea la norocul antrenorilor să mai avem o şansă ca în Ungaria. La bulanul nostru mă aşteptam ca adversarii să pună mâna pe minge în minutul 94”.

Citeşte şi Zgonea: Poate vorbeşte cineva cu Mircea Sandu să îl schimbe pe Victor Piţurcă de la naţională

Dragomir nu a uitat încă evoluţia slabă a primei reprezentative a României din meciul de la Budapesta cu Ungaria (scor 2-2). „Rezultatul cu Ungaria a fost excelent faţă de jocul naţionalei. Dar aşa este la fotbal, mai intervine şi norocul uneori. De mult n-am văzut un joc mai slab al naţionalei precum acesta cu ungurii. Poate şi din cauza faptului că s-a jucat fără spectatori. România e cu mult mai bună la fotbal decât Ungaria, problema este că trebuie să ştii să-i ghiceşti pe jucători, să îi pui să joace pe posturile lor”, a explicat Dumitru Dragomir.

Citeşte şi Amical insolit pentru naţionala României. Tricolorii vor juca cu Trinidad-Tobago

Referitor la faptul că audienţa meciului Ungaria – România a fost mai slabă decât a emisiunii „Românii au talent”, difuzată de Pro TV, Dragomir a menţionat că mulţi telespectatori au schimbat postul când au văzut jocul slab al primei reprezentative. „Păi după ce au văzut prima jumătate de oră din meci 25 la sută dintre telespectatori au mutat pe alt post pentru că se enervau. Era să dau şi eu pe alt post. Aşa este, te enervezi, te scoate din sărite când vezi un meci de o asemenea manieră”, a precizat Dragomir.

Preşedintele LPF, care nu va face desplasarea la Amsterdam pentru meciul din această seară din cauza unei răceli, a menţionat că România ar trebui să fie favorită la locul doi al Grupei D. „Normal, după valoarea echipei, ar trebui să fim favoriţi detaşat la locul doi al grupei. Avem echipă valoroasă, că nu joacă asta e altceva. Nu ştiu de ce, să caute alţii cauzele”, a mai spus Dragomir.

Echipa naţională a României întâlneşte, în această seară, de la ora 21.30, pe Amsterdam ArenA, reprezentativa Olandei, într-un meci contând pentru preliminariile Cupei Mondiale din 2014.