Pronunţarea asupra cererii DNA de arestare preventivă a lui Remus Truică, amânată

Magistraţii de la Curtea de Apel Braşov au judecat, vineri, cererea procurorilor DNA de arestare preventivă a lui Remus Truică în dosarul retrocedării ilegale a 47 de hectare de pădure din Snagov, însă au amânat pronunţarea pentru sâmbătă.

04 mart. 2016, 19:20
Pronunţarea asupra cererii DNA de arestare preventivă a lui Remus Truică, amânată

Magistraţii Curţii de Apel Braşov au judecat, vineri, timp de aproape patru ore, cererea procurorilor DNA privind arestarea preventivă a lui Remus Truică, dar au decis să amâne pronunţarea pentru sâmbătă, la ora 13.00, potrivit news.ro. Până atunci, Remus Truică rămâne în arest la domiciliu.

Joi, procurorii DNA Braşov au anunţat că au dispus extinderea anchetei în dosarul vizând retrocedarea nelegală a Fermei Băneasa şi faţă de fapte legate de retrocedarea nelegală a unei suprafeţe de 47 de hectare de pădure situată în localitatea Snagov. Astfel, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Remus Truică, pentru complicitate la abuz în serviciu şi spălare a banilor, şi faţă de Paul Philippe Al României, pentru complicitate la abuz în serviciu.

De asemenea, a fost reţinut Theodor Chiriac, la data faptelor director tehnic la Direcţia Silvică Ilfov, delegat în funcţia şef al direcţiei menţionate, pentru abuz în serviciu şi participaţie improprie la spălarea banilor. Joi seară, Curtea de Apel Braşov a respins propunerea de arestare preventivă pe numele lui Theodor Chiriac şi au dispus plasarea acestuia în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Totodată, procurorii au cerut arestarea omului de afaceri Remus Truică.

În acelaşi caz, au fost puşi sub control judiciar pentru 60 de zile Apostol Muşat, la data faptelor primar al comunei Snagov, pentru abuz în serviciu, Nicolae Jecu, la data faptelor prefect al judeţului Ilfov, pentru abuz în serviciu şi Niculae Dima, la data faptelor secretar al localităţii Snagov şi membru în Comisia locală de fond funciar, pentru abuz în serviciu.

În ordonanţele procurorilor se arăta că, în acest caz, există suspiciunea că, începând din 2006, în contextul în care formulase cereri sau intenţiona să ceară restituirea unor terenuri situate în apropierea Capitalei, Paul Philippe Al României i-a promis lui Remus Truică şi asociaţilor lui o cotă parte importantă, între 50% şi 80%, din valoarea bunurilor pe care le revendică în România şi, ulterior, le-a şi dat acestora bunurile, pe măsura obţinerii lor, în schimbul intervenţiei membrilor grupului infracţional pe lângă funcţionari publici cu atribuţii în reconstituirea/retrocedarea dreptului de proprietate sau asupra judecătorilor, urmând să se reuşească, în mod injust, obţinerea bunurilor revendicate şi punerea în posesia lor.

În perioada septembrie – noiembrie 2005, la Primăria Snagov s-au înregistrat o cerere şi o revenire prin care Paul Philippe solicita restituirea a 47 de hectare de pădure, teren situat în localitatea Snagov.

Dosarul retrocedării ilegale a 47 de hectare de teren din pădurea Snagov reprezintă o extinderea a cercetărilor în dosarul în care Remus Truică şi prinţul Paul sunt cercetaţi şi pentru retrocedarea ilegală a fermei Băneasa.