Imagini penibile cu Medvedev. Propaganda rusă a eșuat din nou. Fotografia jenantă care a devenit virală

Fostul președinte al Rusiei, Dmitri Medvedev, a fost, la începutul acestei săptămâni, autorul unei scene penibile.

10 aug. 2022, 15:24
Imagini penibile cu Medvedev. Propaganda rusă a eșuat din nou. Fotografia jenantă care a devenit virală

Presa de stat rusă a anunțat, luni, că fostul premier și președinte al Rusiei, Dmitri Medvedev, a efectuat o vizită trupelor din regiunea Orenburg, distribuind mai multe fotografii cu acesta în uniforma militară. Însă doar una singură a atras atenția întregii lumi.

Kremlin Pool, pagina oficială a jurnaliștilor acreditați la Kremlin, a postat o serie de fotografii în care apare actual vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Federației Ruse, în uniformă militară și pare foarte interesat de un exercițiu militar.

Citește și Dmitri Medvedev nu cedează în faţa sancţiunilor UE: „Rusia va atinge pacea în Ucraina în condiţiile noastre

Un mic detaliu le-a scăpat însă propagandiștilor de la Kremlin, într-una dintre fotografii, binoclul prin care privește Medvedev are lentilele acoperite, lucru remarcat imediat de internauți, care l-au ridiculizat pe fostul președinte.

”Agenția de știri de stat rusă RIA Novosti relatează că Dmitri Medvedev a vizitat recent o garnizoană din regiunea Orenburg și, judecând după această fotografie, a văzut… dar, nu foarte mult”, a scris ironic pe Twitter jurnalistul BBC Francis Scarr, care monitorizează relatările din presa și de la televiziunile din Rusia.

Considerat o speranță a liberalilor din Rusia, Medvedev s-a remarcat în ultima perioadă, prin numeroasele sale declarații belicoase față de Ucraina și Occident de la declanșarea „operațiunii militare speciale”  din data de 24 februarie.

La doar două zile după declanșarea războiului fostul președinte afirma că Rusia nu are nevoie de relații diplomatice cu statele occidentale și că Moscova ar trebui să pună lacăte pe ambasade.

Fostul președinte și premier al Rusiei afirma într-o postare făcută pe canalul său de Telegram în luna iunie că îi „urăște” pe ucraineni și occidentali.

„Sunt adesea întrebat de ce postările mele pe Telegram sunt atât de dure. Răspunsul este că îi urăsc. Sunt niște ticăloși și nenorociți. Vor moartea pentru noi, Rusia. Și cât voi fi în viață, voi face totul pentru a-i face să dispară”, a scris Medvedev.

La începutul lunii august, Medvedev a avut o nouă afirmație controversată pe pagina sa de VKontakte, el a scris că Georgia și Kazahstanul sunt „state artificiale” și că „toate popoarele, care locuiau cândva marea și puternica URSS, vor trăi din nou împreună în prietenie”.

Ulterior acesta a susținut că postarea a fost făcută de altcineva, după ce contul de VKontakte, echivalentul rusesc al Facebook, i-a fost spart.

Cel mai recent, el a declarat că războiul din Ucraina este o încercare a Statelor Unite de a distruge Rusia, deși Moscova a fost cea care a declanșat invazia.

Citește și Medvedev ameninţă că Rusia va anexa Georgia şi Kazahstan, pentru a „corecta greşeala anilor ’90”. Postarea fostului preşedinte a fost ştearsă după câteva ore