Proprietarii pensiunilor de pe litoral, aduși la disperare de turiștii care lasă dezastru în urma lor: „Sunt curioasă dacă acești oameni se poartă tot așa și la ei acasă”

În această vară, numărul turiștilor care își fac concediul pe litoralul românesc a început să scadă. Principala cauză este creșterea prețurilor care îi sperie pe cei mai mulți români.

19 iul. 2022, 17:10
Proprietarii pensiunilor de pe litoral, aduși la disperare de turiștii care lasă dezastru în urma lor: „Sunt curioasă dacă acești oameni se poartă tot așa și la ei acasă”

Mulți nu își mai permit să meargă la mare ca pe timpuri. Au crescut prețurile la cazări, la mâncare, băutură, șezlonguri și pentru parcări.

Nu numai clienții sunt nemulțumiți anul acesta, ci și gazdele. Proprietarul unei pensiuni de pe litoral a povestit despre comportamentul inacceptabil al unora dintre turiștii care vin în vacanță.

„Încep prin a menționa că reprezint o pensiune care funcționează legal, cu angajați, taxe și impozite plătite la zi și toate cheltuielile aferente (că să înțelegeți că nu ne îmbogățim din tarifele percepute). Apoi că există și turiști care sunt oameni minunați și pe care îți e mai mare dragul să-i gazduiesti.

Și apoi mai există și acest tip de turist…

  • Cel care lasă scurgerea de la dus înfundată cu vomă.
  • Cel care șterge cu prosoapele albe pe jos noroi, vomă, ciocolată și cine știe ce altceva. Și câteodată le ascunde și în dulap, de parcă acolo nu le-ar găși nimeni.
  • Cel care lasă copiii să mănânce ciocolată și înghețată în vârful patului, de pătează toată lenjeria și apoi mai șterge și cu prosoapele albe.
  • Cel care face pipi după foișor pentru că cei 10 metri până în camera sunt prea mulți.
  • Cel care se urcă în pat plin de ulei de plajă, fără să facă dus.
  • Cel care își lasă copiii nesupravegheați să strice tot ce întâlnesc, inclusiv lucrurile altor turiști.

Și lista poate continuă mult și bine, cred că va imaginați restul.

Și apoi toată lumea se plânge că lenjeriile și prosoapele sunt pătate. Și da, vin pătate de la curățătorie profesională, nu le spălăm noi. Multe persoane nu înțeleg că aceste obiecte nu sunt de unică folosință iar înlocuirea lor nu intră în prețul pe care îl plătesc pentru cameră. Sunt curioasă dacă acești oameni se poartă tot așa și în Grecia, Turcia și unde se mai duc pentru că e mai “ieftin”. Sau la ei acasă…

Ca background, pensiunea este nouă, deschisă anul trecut. Deci totul a fost folosit numai două luni anul trecut iar anul asta am cumpărat din nou prosoape și lenjerii și tot am cam rămas fără unele nepătate. Iar până la ora asta, am schimbat nenumărate baterii de duș și diverse alte lucruri.

Asta ca să înțelegeți de unde vin anumite prețuri și scumpirile de anul acesta. Fiindcă nu toată lumea e pusă pe jecmănit turistul, însă de multe ori turistul își bate joc de toate dar pretinde respect și servicii de calitate. Îmi pare rău doar că asemenea oameni strică locul și pentru aceia care se poartă impecabil”, a scris aceasta pe pagina Am fost acolo, de pe Facebook.

Mulți internauți i-au dat dreptate că unii turiști nu respectă regulile și au uitat de bunul simț.

„Pe vremuri nu demult apuse îmi aduc aminte că un momentul predării camerei trebuia să vină un reprezentant al hotelului, pensiunii etc și să verifice camera, poate că ar trebui reintrodusă această regulă și mulți poate că s-ar potoli din a mai face distrugeri pe proprietatea altuia”, a povestit un utilizator.

Citește și Ce bătaie de joc! Un loc pe cearşaf la Mamaia costă 200 de lei pe zi! Nu mai există nicio limită la cât sunt dispuşi patronii de pe litoral să ceară

Citește și Ce diferenţe de preţuri sunt între litoralul românesc şi cel grecesc. Cât a plătit un român pe şezlong în România şi în Grecia. „E ţeapă la noi”