Proprietarii vor fi obligaţi să anunţe chiriaşii la asociaţie. Ce termen au la dispoziţie potrivit noii legi

Publicat: Sâmbătă, 04 August 2018 12:49 // Actualizat: Sâmbătă, 04 August 2018 12:51 // Sursa: romaniatv.net

Proprietarii care dau în chirie apartamentele lor vor trebui să anunțe asociația, în cel mult zece zile, care sunt noii ocupanți ai respectivelor apartamente, prevede expres viitoarea lege a asociațiilor de proprietari, scrie Avocatnet.ro.

Foto: economica.net

Legea nr. 196/2018 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor va înlocui actuala reglementare a asociațiilor începând din 28 septembrie 2018.

"Proprietarii din condominii au obligaţia să notifice preşedintelui orice schimbare intervenită în structura şi numărul membrilor familiei prin deces, căsătorii sau naşteri, persoanele luate în spaţiu, precum şi locatarii/comodatarii ca urmare a închirierii sau a împrumutării locuinţei", scrie în viitoarea lege.

Mai departe, prevede legea, notificarea respectivă se va face în zece zile de la semnarea contractului de închiriere/comodat.

Însă mai trebuie menționat un lucru: nu există atașate sancțiuni de nerespectarea obligației de a anunța asociația că a fost încheiat un contract de închiriere/comodat pe spațiul respectiv.

Citeşte mai mult pe Avocatnet.ro
loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7340
RON
17 Jul
noapte 15 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H