Proprietarul BCR: România a alocat doar 3% din PIB pentru redresarea economiei. Ungaria a prevăzut de 6 ORI mai mult

Revenirea economiei României la nivelul din 2019 va fi una de durată pentru că perioadele de creştere vor alterna cu scăderi, susţin analiştii grupului bancar Erste, proprietarul BCR. Unul dintre motive ar fi că ţara noastră a alocat doar 3 la sută din PIB pentru redresarea economiei, în vreme ce Ungaria a prevăzut de şase ori mai multe fonduri în acest sens.

RomaniaTV.net
03 aug. 2020, 18:26
Proprietarul BCR: România a alocat doar 3% din PIB pentru redresarea economiei. Ungaria a prevăzut de 6 ORI mai mult

Analiştii grupului Erste susţin că revenirea economică a României are forma unui val, scrie Ziarul Financiar. Perioadele de creştere vor alterna cu cele de scădere, iar astfel revenirea la nivelul anului 2019 ar putea dura.

„Pentru România, scenariul avansat la 31 iulie este de o scădere de 4,7% în anul 2020, urmată de o creştere de 3,9% în anul 2021. Dintre cele şapte ţări unde Erste activează, România are cea mai mică creştere economică pentru 2021”, a precizat Cristian Hostiuc, directorul editorial al Ziarului Financiar.

Anunţ de ultimă oră! Violeta Alexandru: „Pensiile vor creşte de la 1 septembrie”

Experţii Erste au făcut o analiză comparativă a pachetelor financiare oferite de fiecare ţară pentru susţinerea economiei, companiilor şi a populaţiei.

Aproape 900.000 de români au rămas fără loc de muncă în timpul pandemiei de coronavirus. Domeniile în care dispar slujbele

Dacă guvernul de la Budapesta a oferit un pachet financiar de 18% din PIB, Cehia – 14%, iar Austria – 13%, în România guvernul de la Bucureşti a oferit un pachet financiar de numai 3% din PIB.

Ministrul Fondurilor Europene ne avertizează că vor veni vremuri dificile: „Până în 2023 va fi o perioadă foarte grea pentru România”