Proprietarul Billa, anchetat de Concurenţă în Austria

Grupul de retail Rewe International, care include lanturile de magazine Billa, Merkur, Bipa, Penny si Adeg, a primit luni si marti o vizita inopinanta a Autoritatii Federale de Concurenta (BWB) la sediul sau central din Viena, scrie tt.com.

RomaniaTV.net
01 mart. 2012, 09:35
Proprietarul Billa, anchetat de Concurenţă în Austria

Potrivit sursei citate, de luni, la sediul central al companiei din Wiener Neudorf au loc cercetari in baza suspiciunii de intelegere privind fixarea preturilor. Autoritatea banuieste intelegeri atat cu furnizorii cat si cu competitotrii din piata. Purtatorul de cuvant al Rewe, Corinne Tinkler a confirmat faptul ca se efectueaza inspectii/cercetari, insa nu a dorit sa faca alte precizari. „Am pus la dispozitia autoritatilor toate documentele si colaboram cu acestea”, a fost singura declaratie a acesteia, scrie Modern Buyer.ro.

 

Din partea concurentilor Spar, Hofer si Zielpunkt nu a dorit nimeni sa comenteze inspectiile efectuate, reiese dintr-o stire a APA (Agentia de Presa Austriaca). Potrivit APA, suspiciunea vizeaza pe de o parte faptul ca ar fi fost stabilite intelegeri privind preturile cu furnizorii, care au fost ulterior agreate de catre furnizori si cu concurenta. Furnizorul ar fi astfel “platforma de informare”. Astfel de intelegeri trec drept „constelatie cartel“. Pe de alta parte insa, Autoritatea Concurentei suspecteaza de asemenea intelegeri directe intre concurenti.