Proprietarul câinilor care au muşcat un copil de 11 ani pe stradă în Sfântul Gheorghe, reţinut. În loc să-l ducă la spital, l-a luat acasă și i-a dat ceai

Proprietarul celor opt câini care au atacat zilele trecute un copil de 11 ani pe o stradă din Sfântul Gheorghe a fost reținut pentru 24 de ore şi va fi prezentat magistraţilor cu propunere de arestare. Potrivit anchetatorilor, după atacul câinilor, proprietarul acestora, un medic veterinar, l-a dus pe copil la locuinţa lui pentru a-i pansa rănile şi să-i dea un ceai pentru că "spunea că-i este frig".

19 feb. 2022, 10:41
Proprietarul câinilor care au muşcat un copil de 11 ani pe stradă în Sfântul Gheorghe, reţinut. În loc să-l ducă la spital, l-a luat acasă și i-a dat ceai

Un băiat din Sf. Gheorghe, judeţul Covasna, a ajuns în stare gravă la spital după ce a fost atacat şi mușcat de o haită de câini, pe o stradă din apropierea casei. Băiatul se întorcea acasă de la școală, iar câinii au ieşit din curtea unui medic veterinar din zonă şi l-au atacat.

De altfel, medicul veterinar a fost cel care l-a găsit pe băiat pe marginea drumului. În loc să sune la 112, bărbatul ar fi urcat băiatul în mașina personală, l-ar fi dus acasă, unde ar fi încercat să-i curețe rănile și i-ar fi oferit un ceai „pentru că îi era frig”. Abia apoi ar fi sunat la ambulanță.

Băiatul a fost dus iniţial la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean cu mușcături pe aproape tot corpul, cele mai grave răni fiind provocate în zona brațelor. Din cauza rănilor grave, medicii au decis să fie transferat la Spitalul de Pediatrie din Braşov.

„Copilul a fost timp de o oră și ceva la noi la spital, era în stare de șoc, avea o multitudine de mușcături și zgârieturi pe tot corpul. La nivelul brațelor avea răni grave, mai adânci, și de aceea a fost trimis la Spitalul de Pediatrie Brașov, pentru că necesita chirurgie plastică și microchirurgie”, a declarat , a relatat András-Nagy Róbert, managerul Spitalului Județean din Sfântu Gheorghe, pentru We Radio.

Poliţiştii au deschis dosar penal pentru vătămare corporală și „neluarea de către proprietarul câinelui sau deținătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane.”

Proprietarul câinilor a fost reţint pentru 24 de ore şi va fi prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventină.

„Toate aceste aspecte, modul în care a fost găsit copilul și ce s-a întâmplat cu copilul până a fost preluat de ambulanță și a ajuns la spital, toate aceste aspecte fac obiectul cercetărilor penale. Minorul prezintă leziuni traumatice ce necesită 55-60 zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicații, iar leziunile constatate au pus minorului viața în pericol.”, a spus Ionel Pădurariu, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe.

Cazul de la Sfântul Gheorghe vine după ce în urmă cu câteva zile două fete, eleve ale Liceului Tehnologic Meserii şi Servicii Buzău, au fost atacate de un câine maidanez pe stradă, în apropiere de curtea şcolii. Una dintre fete a fost muşcată de coapsa stângă şi a ajuns la spital, iar cealaltă s-a ales cu hainele sfâşiate.