Proprietarul câinilor care au muşcat un copil pe stradă în Sfântu Gheorghe, arestat la domiciliu

Medicul veterinar ai cărui câini au atacat şi muşcat un copil de 10 ani pe o stradă din Sfântu Gheorghe, în timp ce băiatul se întorcea de la şcoală spre casă, a fost plasat în arest la domiciliu.

20 feb. 2022, 08:38
Proprietarul câinilor care au muşcat un copil pe stradă în Sfântu Gheorghe, arestat la domiciliu

Magistraţii Judecătoriei Sfântu Gheorghe a dispus ca proprietarul câinilor care au muşcat un copil pe stradă în Sfântu Gheorghe să fie transferat în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

„La data de 19 februarie a.c., bărbatul de 41 de ani, cercetat în cazul minorului atacat de câini în municipiul Sfântu Gheorghe, a fost prezentat Judecătoriei Sfântu Gheorghe pentru luarea măsurilor legale. În urma deliberărilor instanța de judecată a dispus luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu pentru 30 de zile față de bărbat”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Covasna, citat covasnamedia.ro.

Bărbatul arestat este medic veterinar şi este acuzat de procurori de neluarea măsurilor necesare de prevenire „a atacului canin asupra unei persoane”.

„S-a reţinut că la data de 15.02.2022, în jurul orei 15:20, inculpatul, în calitate de deținător al mai multor exemplare canine catalogate ca fiind câini periculoși sau agresivi conform art. 1 lit. b respectiv art. 2 alin. 1 lit. a din OUG nr. 55/2002, nu a luat măsurile de prevenire a atacului canin prevăzute de art. 6 alin. 4 din OUG nr. 55/2002 și a permis ca animalele să părăsească perimetrul proprietății sale, să ajungă în loc public fără botniță și fără a fi ținute în lesă, unde au atacat persoana vătămată, minor în vârstă de 10 ani, și i-au provocat prin mușcare leziuni traumatice deosebit de grave, care necesită 55-60 de zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicații și care i-au pus viața în pericol”, conform unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe.

Citeşte şi: Proprietarul câinilor care au muşcat un copil de 11 ani pe stradă în Sfântul Gheorghe, reţinut. În loc să-l ducă la spital, l-a luat acasă și i-a dat ceai

Potrivit anchetatorilor, după atacul câinilor, proprietarul acestora l-a dus pe copil la locuinţa lui pentru a-i curăţa şi pansa rănile şi să-i dea un ceai pentru că „spunea că-i este frig”. Abia ulterior a chemat ambulanţa să-l transporte pe copil la spital, deşi starea aceastuia era gravă.

Băiatul a fost dus iniţial la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean cu mușcături pe aproape tot corpul, cele mai grave răni fiind provocate în zona brațelor. Din cauza rănilor grave, medicii au decis să fie transferat la Spitalul de Pediatrie din Braşov.

„Copilul a fost timp de o oră și ceva la noi la spital, era în stare de șoc, avea o multitudine de mușcături și zgârieturi pe tot corpul. La nivelul brațelor avea răni grave, mai adânci, și de aceea a fost trimis la Spitalul de Pediatrie Brașov, pentru că necesita chirurgie plastică și microchirurgie”, a declarat , a relatat András-Nagy Róbert, managerul Spitalului Județean din Sfântu Gheorghe, pentru We Radio.

Băiatul a fost operat şi va mai necesita şi alte intervenţii după atacul câinilor.