Proprietarul Zara renunță la un brand celebru! Toate magazinele din România au fost închise

Proprietarul Zara a decis! A renunțat la unul dintre cele opt branduri ale sale, iar toate magazinele prezente în România au fost închise.

25 mart. 2022, 12:54
Proprietarul Zara renunță la un brand celebru! Toate magazinele din România au fost închise

Grupul spaniol Inditex, care deține Zara, Zara Home, Bershka, Stradivarius, Oysho, Pull & Bear și Massimo Dutti, a decis închiderea tuturor magazinelor Uterque din România. A fost închisă unitatea din Băneasa Shopping City din București.

Decizia a fost luată după ce gigantul spaniol a renunțat la acest brand din portofoliu. Au fost închise toate magazinele Uterque din lume. Potrivit celor mai recente date, vorbim despre aproximativ 80 de magazine din 16 țări.

Uterque a apărut în România în urmă cu circa cinci ani. Magazinul din Băneasa Shopping City inaugurat atunci este singurul care a fost deschis la noi până acum.

Grupul spaniol Inditex, proprietarul unor branduri de modă precum Zara, Bershka şi Pull&Bear, şi-a reorganizat activitatea din România, astfel că a grupat toate cele opt mărci prezente local sub umbrela aceleiaşi firme.

Fiecare dintre cele opt mărci din România era operată anterior pe o firmă separată. Acum, firma Inditex România (fosta Zara Bucureşti) este cea care administrează tot businessul local, urmând să adune rezultatele financiare care anterior erau înregistrate pe opt companii, respectiv Bershka Carpaţi, Zara Home Ro, Stradivarius Ro, Oysho Ro, Pull&Bear Ro, Uterque Fashion Ro, Zara Bucureşti şi Massimo Dutti Ro.

Citește și McDonald’s şi-a calculat pagubele pentru închiderea magazinelor din Rusia. Compania va pierde 50 de milioane de dolari pe lună

Citește și Încă două magazine Jumbo se deschid în România în 2022. Care sunt orașele vizate