PROPUNERE ÎN PSD: Persoanele urmărite penal se SUSPENDĂ automat din partid

Comitetul Executiv Naţional al PSD a discutat, duminică, o serie de măsuri menite să ducă la reformarea partidului, ca parte a viitorului statut care va fi aprobat la congresul formaţiunii din primăvara anului viitor. Una dintre aceste propuneri se referă la social-democraţii urmăriţi penal. 

14 dec. 2014, 21:55
PROPUNERE ÎN PSD: Persoanele urmărite penal se SUSPENDĂ automat din partid

Surse social-democrate au declarat pentru AGERPRES că, în momentul în care se începe urmărirea penală, persoana vizată de anchetă se va suspenda automat din PSD. Propunerea a aparţinut preşedintelui PSD, Victor Ponta, au precizat sursele citate.

O a doua măsură se referă la membrii PSD care vor fi arestaţi preventiv, pentru care calitatea de membru al partidului va dispărea în acel moment, au menţionat sursele citate. Conform statutului actual, calitatea de membru PSD dispare în momentul condamnării unui social-democrat.

Victor Ponta: Orice MINISTRU pentru care se cere urmărirea penală PLEACĂ din Guvern

Întrebat pe marginea acestor teme, preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a susţinut că ele au rămas în discuţie.

‘A rămas să discutăm. Pentru Statut există mai multe prevederi şi a rămas, în ianuarie-februarie, să facem o procedură care să fie foarte clară în Statut. S-a discutat de principiu. Oricum, două luni cred că avem timp suficient, în partid, să găsim o procedură ca să nu mai avem niciun fel de situaţie neplăcută. Să nu îl mai punem pe premier sau pe preşedinte în situaţia să ceară unui coleg să facă (acest lucru – n.r.), să fie ceva automat’, a precizat Dragnea, la finalul reuniunii CExN al PSD.