PROPUNERE pentru NUMELE partidului care va rezulta din fuziunea PNL-PDL

Senatorul liberal Cristian Bodea consideră că fuziunea PNL cu PDL este o mişcare necesară, de realizat cât mai curând, reuniţi într-un singur partid care să se numească Partidul Liberal.

RomaniaTV.net
30 mai 2014, 13:58
PROPUNERE pentru NUMELE partidului care va rezulta din fuziunea PNL-PDL

Senatorul a declarat vineri, că nu alianţa este formula de urmat, deoarece şi-a arătat ineficienţa în fostele DA, USL sau CDR, ci o fuziune cât mai rapidă, pentru că amândouă partidele se pretind şi sunt liberale, având valori comune, esenţiale, care permit fuziunea într-un partid de dreapta puternic, menit să se lupte de la egal la egal cu ‘gigantul PSD’.

Fuziunea PDL şi PNL, n-avem de ales. Ori mergem împreună, ori vom rămâne nişte partiduleţe de buzunar pe partea dreapta. Fiecare are pete din trecut, dar dacă vrem să fim o alternativă la socialism, trebuie să trecem peste astea. Dar trebuie să treacă şi electoratul’, a spus Bodea, citat de Agerpres.

DISPUTE PNL-PDL. Blaga: Va fi fuziune prin comasare. Quintus: Doamne fereşte! Va fi absorbţie, să fie clar

În ce priveşte denumirea noului partid, senatorul propune, având în vedere fondul comun – liberalismul – al celor partide, să se numească Partidul Liberal.

‘Când vine vorba de fuziune se pune, desigur, întrebarea care nume rămâne, dacă e nevoie de altul, dacă cele două branduri mai sunt viabile, rămâne de văzut în ce măsură se vor înţelege. Dar amândouă partidele se numesc, în primul rând, liberale. Pe lângă că unul este naţional, iar celălalt este democrat. Acum, toţi suntem naţionali şi democraţi. Nu are rost să ne mai ţinem de sintagme puţin anacronice. Partidul Liberal ar fi o denumire de compromis şi foarte potrivită. E adevărat că PDL are o istorie ca denumire, rămâne de văzut dacă dl. Blaga şi colegii lui vor putea trece peste orgoliul unui partid făcut de Băsescu şi vor dori să înceapă o construcţie pornind de la o bază cu rădăcini istorice şi serioase,’ a declarat senatorul Bodea.

Parlamentari PNL, împotriva FUZIUNII cu PDL: Nu putem fi de acord ca un partid istoric să se disoluţioneze