Propunerea unei eleve pentru îmbunătățirea predării: „Profesorii de la oraş să se schimbe cu cei de la sat”

Propunerea unei eleve pentru îmbunătățirea predării. Ilinca Rădoi, eleva în clasa a X-a la Liceul de Arte Nicolae Tonitza din București a fost invitată la conferința online SuperTeach de sâmbătâ, 14 noiembrie, Revoluția mentalității în educație – Educație timpurie.

19 nov. 2020, 23:41
Propunerea unei eleve pentru îmbunătățirea predării: „Profesorii de la oraş să se schimbe cu cei de la sat”
Ilinca Rădoi este elevă la liceul de Arte Nicolae Tonitza

Propunerea unei eleve pentru îmbunătățirea predării. Ilinca a vorbit despe cum percepe ea învățarea online, a povestit despre dificultățile întâlnite și a denunțat un comportament de bullying din partea unui profesor pe care-l are la clasă, potrivit edupedu.ro.

Ca problemă generală din școală și din sistemul de învățământ pe care a ținut să o descrie, Ilinca a menționat bullying-ul profesor-elev.

Citeşte şi: Elev din Galaţi, scrisoare către Guvern: „Închiderea școlilor este o catastrofă pentru noi”

Școala online nu e la fel și se poate explica asta și se poate vedea din toate punctele de vedere. E mai greu, câteodată merge, câteodată nu. Eu și colegii mei încercăm să fim uniți și să avem răbdare și cu profesorii, mai ales cu cei mai în vârstă care nu știu încă toate lucrurile cu tehnologia, încercăm să-i ajutăm câteodată sau să-i așteptăm, dar e OK, merge destul de bine, nu pot să zic că e la fel cum era la școală. Oricum tuturor le e dor de școală și de cum eram în pauze și în clasă și era altă treabă”, a mărturisit Ilinca.

Propunerea unei eleve pentru îmbunătățirea predării

Cred că așa cum se face cu elevii din două țări, schimbul de experiență, m-am gândit că se poate încerca un proiect cu profesorii în acest caz în care profesorii de la oraș să se schimbe cu profesorii de la sate sau de la țară și să încerce felul lui de a preda.

De exemplu profesorii de la oraș, care probabil au mai multe documente sau mai multe materiale cu care pot să desfășoare ora, să-i ajute pe copiii de la țară și să vadă dacă le este mai ușor copiilor din medii mai puțin favorizate, să înțeleagă mai bine materia și cei de la sate să vină la oraș și să încerce prin modul lor, care mi se pare câteodată că este mult mai simplu și mai bun – dau exemple mult mai corect și mai bune, să vină la oraș și să le predea copiilor de la oraș.

Citeşte şi: Liliana Sbîrnea, senator PSD, propune un proiect de lege prin care statul să achite costul standard per elev și la şcolile private

De când am intrat la liceu eu și cu mai mulți colegi din clasa mea am realizat că există o problemă în sistemul de învățământ, nu doar al României poate și în alte țări, dar este vorba despre bullying-ul dintre profesori și copil pentru că de obicei se vorbește peste tot despre bullying-ul dintre elevi, dar nu se vorbește sau nu se pune amprenta și pe bullying-ul dinspre profesor spre copil, pentru că există antiteze și acolo și chiar se poate ajunge la lucruri destul de neplăcute” a mai spus Ilinca Rădoi.


loading...
Partenerii noștri