Prostituatele de lux erau sfătuite să nu le dea clienţilor numerele de telefon

Tinerele din reţeaua de prostituţie de lux erau sfătuite să nu le dea clienţilor numerele de telefon sau detalii despre ele şi să nu vorbească despre sumele de bani pe care urmau să le primească iar când participau la petreceri private trebuiau să se îmbrace şi să se macheze aşa cum cereau clienţii.

RomaniaTV.net
23 iul. 2012, 12:52
Prostituatele de lux erau sfătuite să nu le dea clienţilor numerele de telefon

În 19 iulie, Andreea Elena Marta, soţia lui Codruţ Marta, fostul şef de cabinet al fostului preşedinte ANAF Sorin Blejnar, sora ei, Maria Magdalena Lungu şi Valentin Panait, taximetrist care ar fi făcut anumite servicii grupului în schimbul unor sume, au fost arestaţi preventiv de Tribunalul Bucureşti, la propunerea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Instanţa Tribunalului Bucureşti arată, în motivarea deciziei de arestare preventivă că în 8 septembrie 2010, organele de urmărire penală s-au sesizat din oficiu cu privire la existenţa unui grup infracţional organizat cu preocupări pe linia prostituţiei şi a proxenetismului.

Activităţile de prostituţie şi proxenetism aveau loc de cele mai multe ori în hoteluri de lux din Bucureşti sau în alte locuri alese de CLIENŢI, precum şi în judeţele Tulcea, Braşov şi Călăraşi.

Unele dintre fete au practicat prostituţia cu clienţi străini veniţi în România pentru a participa la partide de vânătoare în judeţul Călăraşi. Fetele erau anunţate de coordonatoarele grupării unde trebuuie să meargă, ce bani primesc şi numărul zilelor pentru care sunt solicitate.

Coordonatorii grupării stabileau cu clienţii sumele de bani ce trebuiau achitate, în funcţie de aspectul fizic al tinerelor, locaţia unde trebuiau să se întâlnească şi perioada de timp pentru care erau solicitate.

Totodată, anchetatorii au arătat că Andreea Marta şi sora ei ţineau permanent legătura pentru a-şi comunica clienţii ce le contactau şi acestea stabileau de comun acord ce fete trebuiau trimise, precum şi ce sume de bani să le plătească, „întotdeauna stabilind însă sume de bani mai mici decât sumele de bani ce primeau de la clienţii care le contactaseră pentru intermedierea acestor întâlniri”.

Tinerele care participau la petreceri private şi apoi aveau relaţii sexuale cu clienţii erau sfătuite cum să se îmbrace şi să se macheze.

De asemenea, acestea erau instruite să nu comunice clienţilor prea multe detalii despre ele şi să nu facă schimb de numere de telefon cu aceştia.

Andreea Marta şi Maria Magdalena Lungu cereau minim 1.000 de euro când clienţii solicitau pentru practicarea prostituţiei o tânără „premiantă” sau „de nota 10”, tariful minim perceput fiind 250-300 euro pentru fiecare tânără, acestea din urmă primind sume mult mai mici faţă de cele date de clienţi.

Totodată, existau situaţii în care „clienţii potenţi financiar” apelau la coordonatorii reţelei pentru mai multe tinere deodată, cu care să-şi petreacă vacanţele în străinătate. Costurile erau suportate în totalitate de client, astfel că sumele plătite ajungeau la câteva mii de euro.

Potrivit surselor citate, Marta făcea „comenzi pentru virgine” în Republica Moldova, pentru care se plăteau şi câte 3.000 de euro, iar în Bucureşti gruparea ce trafica fetele obţinea şi 10.000 de euro.

Decizia Tribunalului Bucureşti poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Potrivit DIICOT, începând cu anul 2010, surorile Andreea Elena Marta (fostă Lungu), de 28 ani, şi Maria Magdalena Lungu, de 38 de ani, au coordonat această grupare, procedând la racolarea persoanelor cu o situaţie materială foarte bună, cărora le-ar fi facilitat întâlniri cu diferite tinere în vederea practicării prostituţiei, în schimbul unor importante sume de bani.

În urma investigaţiilor efectuate în baza delegării autorităţilor judiciare au fost identificate 30 de prostituate, o parte dintre acestea fiind deja audiate.

Codruţ Alexandru Marta a fost dat în urmărire naţională după ce dispariţia a fost semnalată la Poliţie, în 25 mai, de Andreea Marta, care preciza că ultima dată acesta a fost văzut în 21 mai 2012.