Protecţia Consumatorilor atacă pensiuni şi saloane de frumuseţe: cele mai mari amenzi aplicate

Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului Covasna a aplicat amenzi în valoare totală de 58.000 de lei în ultima lună a anului trecut, cele mai mari sancţiuni fiind aplicate unor pensiuni, potrivit Agerpres.

09 ian. 2015, 12:07
Protecţia Consumatorilor atacă pensiuni şi saloane de frumuseţe: cele mai mari amenzi aplicate

Comisarul-şef adjunct Mircea Diacon a precizat vineri că verificările au vizat produsele alimentare şi nealimentare (în principal articole textile, echipamente sportive de iarnă, ghirlande electrice, etc.) puse în vânzare, precum şi serviciile oferite clienţilor, iar cele mai frecvente nereguli au constat în netraducerea în limba română a informaţiilor de pe etichete, neafişarea la loc vizibil a valabilităţii produselor şi tarifelor, a denumirii unităţii şi orarului de funcţionare.

Mircea Diacon a menţionat că au fost controlate 11 saloanele de masaj şi întreţinere corporală (tratament şi machiaj cosmetic, manichiură, pedichiură şi tatuaj), coafură şi frizerie, iar cinci dintre ele au fost amendate cu 5.000 de lei pentru diverse nereguli.

Cele mai mari amenzi au fost aplicate în urma unui control ce a vizat respectarea drepturilor consumatorilor în pensiuni. La patru dintre cele cinci unităţi verificate au fost găsite nereguli legate de servicii, tarife şi neafişarea informaţiilor în limba română, iar trei dintre ele au fost amendate cu suma totală de 22.000 de lei. De asemenea, în urma unui control ce a vizat prevenirea şi combatarea evaziunii fiscale în domeniul comercializării produselor de panificaţie au fost amendate trei unităţi cu suma totală de 4000 de lei.