Protecţie maximă pentru elevii care se reîntorc la şcoală în Olanda. Vor fi izolaţi în bănci, înconjuraţi de ecrane de plastic FOTO

Şcolile primare şi gimanziale din Olanda urmează să se redeschidă pe 11 mai, după aproape două luni, ele fiind închise pe 14 martie, din cauza pandemiei de coronavirus. Măsurile de protecţie a copiilor sunt însă stricte şi inedite, în condiţiile în care COVID-19 a ucis 5.359 de persoane în ţară şi a infectat 42.093.

09 mai 2020, 10:50

Personalul a instalat deja distribuitoare cu gel dezinfectant la intrarea în şcoli, dar în sălile de clasă măsurile sunt cu totul speciale, copiii urmând să fie despărţiţi de geamuri de plexiglas. „Nu suntem îngrijoraţi. Am cumpărat ecrane flexibile, astfel încât să-i putem proteja pe profesorii noștri dacă elevii tuşesc„, spune Rascha van der Sluijs, coordonatorul tehnic al unei școli din Den Bosch.

Citeşte şi Ţara europeană care va ieşi complet din izolare. Premier: Aţi avut răbdare cu noi, acum e rândul nostru să vă dăm ceva la schimb

Fiecare district din Olanda își stabilește propriile politici de redeschidere a şcolilor, multe alegând să programeze elevii să meargă la cursuri în zile alternative. Liceele, în schimb, nu se vor deschide în Olanda mai devreme de luna iunie.