Cum arată Viorel Hrebenciuc, unul dintre cei mai influenţi politicieni români, eliberat după doar 10 luni de închisoare. Protectorul FCSB s-a întors alături de echipă FOTO

Viorel Hrebenciuc, un personaj cu legături importante în lumea fotbalului românesc, proaspăt ieșit din închisoare, se află alături de FCSB în Slovacia, acolo unde jucătorii lui Gigi Becali vor întâlni Dunajska Streda în turul III din Conference League.

03 aug. 2022, 11:28
Cum arată Viorel Hrebenciuc, unul dintre cei mai influenţi politicieni români, eliberat după doar 10 luni de închisoare. Protectorul FCSB s-a întors alături de echipă FOTO

Hrebenciuc, cel care a ajutat FCSB din umbră, în perioada în care Gigi Becali s-a aflat după gratii, a fost surprins de fotoreporterul Gazetei Sporturilor, Cristi Preda, în timp ce urmărea antrenamentul oficial al formației lui Nicolae Dică. Acesta n-a renunțat la vechile obiceiuri, urmărind sesiunea de pregătire a roș-albaștrilor în timp ce se delecta cu un trabuc.

Acesta fusese prezent și la derby-ul cu Rapid din Giulești, pierdut de vicecampioană cu 0-2, în urmă cu o săptămână, potrivit GSP.

Hrebenciuc este un apropiat al lui Becali

Viorel Hrebenciuc a fost președintele Consiliului de Administrație al clubului Steaua la jumătatea anilor ’90. La jumătatea anilor ’90, Hrebenciuc era unul dintre șefii Stelei, alături de Ion Aleandrescu. Când Viorel Păunescu și Gigi Becali puneau la cale preluarea echipei de fotbal Steaua, Hrebenciuc participa la Adunarea Generală în care s-a decis ca Păunescu să devină președintele asociaţiei care administra clubul de fotbal.

Vara aceasta, Tribunalul Ilfov a dispus liberarea condiţionată a fostului deputat Viorel Hrebenciuc (68 de ani), după ce acesta a executat la Penitenciarul Jilava doar 10 luni din pedeapsa de 3 ani închisoare, primită în septembrie 2021 în dosarul Giga TV.

Anchetatorii au susținut la acea vreme că Hrebenciuc a făcut demersuri pentru ca membrii CNA să revină asupra deciziei de retragere a licenței postului Giga TV, controlat de Gheorghe Ștefan.

După ce în septembrie 2013 postul Giga TV a pierdut licența, procurorii susțin că Narcisa Iorga l-a sfătuit pe Gheorghe Ștefan cum să obțină din nou licența și i-ar fi transmis să apeleze la Victor Hrebenciuc. În octombrie 2013, postul a primit din nou licența.

Cum a ajutat-o familia Hrebenciuc pe FCSB în 2013

În vara lui 2013, când FCSB a traversat probabil cel mai dramatic moment, Viorel Hrebenciuc și fiul său, Andrei, au avut un rol decisiv în păstrarea echipei pe linia de plutire. Gigi intrase în închisoare, iar condamnarea primită în cazul „Valiza” a determinat UEFA să deschidă o procedură disciplinară în care să judece dacă echipa trebuie sau nu să fie exclusă din Europa.

Atunci, FCSB urma să joace preliminarii în Champions League. Viorel Hrebenciuc i-a cerut avocatului său, Nicolae Mergeani, unul dintre cei mai bine cotați în domeniu, să se ocupe de dosarul de apărare al clubului la Nyon. Mergeani a avut câștig de cauză, iar Hrebenciuc a anunțat încă de atunci că nu a solicitat nicio sumă de bani din partea lui Becali pentru acest serviciu.

Tot în acea vară, Andrei Hrebenciuc s-a folosit de influența și relațiile pe care le avea și a convins o firmă importantă de asigurări să devină sponsorul principal al roș-albaștrilor. E vorba despre City Insurance, care a fost partenerul numărul 1 al clubului până în toamna lui 2021. În toată această perioadă, FCSB s-a ales cu sume importante din partea societății aduse de Hrebenciuc jr.

Între timp, City Insurance a dispărut de pe tricourile celor de la FCSB, după ce a dat faliment.

Citeşte şi: FCSB, noroc chior! Adversar facil în play-off-ul Conference League. Cu cine vor juca CFR Cluj, Sepsi şi Craiova