Protectorul Monicăi Gabor, Dinu Damaschin, a murit în sala de judecată VIDEO

Protectorul Monicăi Gabor, Dinu Damaschin, a murit în timpul procesului de judecată, la Curtea de Apel Bacău. Bărbatul era arestat preventiv pentru proxenetism şi era în greva foamei de aproape două luni.

RomaniaTV.net
17 feb. 2012, 12:25
Protectorul Monicăi Gabor, Dinu Damaschin, a murit în sala de judecată VIDEO

Fostul protector al Monicăi Gabor era vizibil slăbit la Curtea de Apel Bacău, unde s-a judecat prelungirea mandatului său de arestare preventivă. Înainte de pronunţarea magistraţilor, bărbatului i s-a făcut rău.

Medicii au încercat să-l resusciteze, însă fără succes. „Dinu Damaschin se afla în greva foamei de două luni. S-a judecat cauza, iar completul de judecată a rămas în pronunţare. I s-a făcut rău, s-a chemat ambulanţa. Medicii de la ambulanţă au încercat să-l resusciteze, dar n-au reuşit şi s-a constatat decesul”, a declarat purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Bacău, Cătălin Şerban.

Dinu Damaschin se afla în arest preventiv trafic de persoane şi proxenetism.

Damaschin a fost ridicat în 23 decembrie de procurorii DIICOT, pentru recrutare prin înşelăciune, ameninţare şi violenţă a mai multor fete, unele minore, în scopul exploatării sexuale. Reţeaua lui Dinu Damaschin ademenea fete sărace, în special minore, cărora li se promitea o carieră de fotomodel, dar care, în cele din urmă, erau obligate să se prostitueze. Printre victime s-a numărat şi Monica Gabor.

Dinu Damaschin a racolat-o pe fosta doamnă Columbeanu pe vremea când aceasta avea 16 ani şi i-a promis o locuinţă proprie şi o slujbă pe litoral. Proxenetul a luat-o pe Monica Gabor cu permisiunea rudelor, pe care le-a minţit. Tânăra a fost abuzată sexual de un apropiat al lui Damaschin, iar acesta din urmă a fost „recompensat” cu 200 de dolari.

Un martor sub acoperire le-a povestit anchetatorilor că Monica Gabor a fost ademenită cu promisiunea că va merge în străinătate şi va deveni model. Însă, constrânsă psihic şi fizic, a ajuns pe mâna unor interlopi influenţi şi cu bani din Bacău şi Bucureşti.

După ce Monica a reuşit să scape de Damaschin, a fugit din oraş. Acesta a ameninţat-o că o va omorî dacă va mai da ochii cu ea. Afirmaţiile au fost făcute de mama Monicăi Gabor, în faţa anchetatorilor.

Şi sora mai mică a Monicăi, Ramona Gabor, a fost ofertată de Dinu Damaschin, însă aceasta l-a refuzat.