Protest al angajaţilor din industria de armament care nu îşi primesc salariile cu lunile

Angajaţii din industria de armament au protestat în faţa Ministerului Economiei. Oamenii sunt nemulţumiţi pentru că cei 7.500 de lucrători din domeniu primesc din ianuarie doar o parte din salariu.

RomaniaTV.net
22 aug. 2012, 20:55
Protest al angajaţilor din industria de armament care nu îşi primesc salariile cu lunile

Oamenii nemulţumiţi au protestat în faţa Ministerului Economiei. „Noi sintem aici pentru ca din ianuarie 2012 si pina acum nu s-au primit banii”, a explicat unul dintre protestatari.

Oamenii primesc pe lună cel mult o jumătate din salariu, adică vreo 500 de lei. Sunt afectati aproximativ 7.500 din cei 10.000 salariati din domeniul industriei Apararii.

La un moment dat, un reprezentant al Ministerului a coborât printre protestatari, dar nu a reuăit să rezolve mare lucru. oamenilor li s-au făcut doar promisiuni că la Guvern se va discuta despre rectificarea bugetara prin care aceste fonduri stabilite prin Hotărâre de Guvern vor fi prinse.

Iar daca nu, oamenii au spus că, probabil, sindicatele nu vor mai apela la aceasta forma eleganta de a picheta Ministerul Economiei si vor lua masuri de protest mult mai drastice.

Pentru plata sumelor restante precum si pentru salariile până în decembrie ar fi nevoie de aproximativ 40 milioane lei.