Protest al elevilor la Ministerul Finanţelor. „Vrem transport”, au scandat tinerii

Sunt nemultumiri atât ale elevilor, cat si ale parintilor in ceea ce priveste sistemul de invatamant. Mai mulţi elevi au iesit in strada si au protestat la Ministerul de Finante. Acestia sunt nemultumiti ca nu s-au alocat sumele necesare pentru asigurarea gratuitatii la transport. In plus, reducerea numarului de elevi in clase atrage dupa sine critici uriase.

17 aug. 2021, 16:48
Protest al elevilor la Ministerul Finanţelor. „Vrem transport”, au scandat tinerii
Sursa foto: ziarulamprenta.ro

Mai mulţi elevi au protestat marţi în faţa Ministerului Finanţelor „pentru a trage un semnal de alarmă” cu privire la neincluderea în proiectul de rectificare bugetară a sumelor necesare pentru asigurarea gratuităţii transportului elevilor.

Asociaţia Elevilor din Constanţa şi Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov au anunţat că doresc să tragă „un semnal de alarmă cu privire la neincluderea în proiectul de rectificare bugetară a sumelor necesare pentru asigurarea gratuităţii elevilor la transport, în ciuda promisiunilor premierului Florin-Vasile Cîţu în acest sens”.

Citeşte şi: PSD solicită Guvernului să asigure elevilor câte două teste anti-COVID-19 pe săptămână

Elevii care au protestează în faţa Ministerului de Finanţe au scandat „Vrem transport!”, „Ne-aţi promis transport!”, „Daţi bani la buget!, „Primim ignoranţă”, „Fără transport avem viitorul mort!” şi au afişat pancarte pe care scrie „Vă bateţi joc de tot ce înseamnă educaţie şi apoi vă miraţi că plecăm cu prima ocazie afară!”, „Noi de la sate ce facem, rămânem cu opt clase?”, „Minciunile se plătesc, elevii ies la protest!”.

Citeşte şi: Stimulente pentru copiii și adolescenții care se vaccinează. Anunţul făcut de ministrul Sorin Cîmpeanu!