Protest al elevilor la Palatul Cotroceni. Coletul surpriză, adus preşedintelui Klaus Iohannis. „Sperăm să schimbam ceva”

Un protest faţă de situaţia în care se află sistemul de învăţământ din România are loc vineri în faţa Palatului Cotroceni. Reprezentanţii mai multor asociaţii de elevi i-au adus preşedintelui Klaus Iohannis un colet surpriză şi au avut să tragă un semnal de alarmă deoarece copiii din mediul rural nu a avut acces la educaţie din cauza pandemiei de COVID-19.

09 apr. 2021, 11:35
Protest al elevilor la Palatul Cotroceni. Coletul surpriză, adus preşedintelui Klaus Iohannis. „Sperăm să schimbam ceva”

Protest al elevilor la Palatul Cotroceni. Tinerii cer, printre altele, începerea noului an şcolar 2021-2022 la 1 septembrie şi garantarea unui număr minim de zile de şcoală.

„Am venit să depunem o scrisoare. Printre revendicările noastre se numără inițierea unui proiect legislativ prin care dorim mai multe zile de școală. În prezent, România are 165 de zile de școală, suntem codași în Europa. În Italia sunt 200 de zile de școală pe an. Dorim, de asemenea, egalitate între liceele tehnologice și cele teoretice (…) și începerea anului școlar 2021-2022 pe 1 septembrie, cu atât mai mult cu cât educația a stagnat anul în perioada asta din cauza pandemiei de COVID”, a declarat vicepreședintele Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov, conform Realitatea.net.

Reprezentanţii elevilor susţin că perioada prin care am trecut din cauza pandemiei de Covid-19 „a fost foarte tristă, în general, însă mai ales pentru cei din mediul rural, care nu au avut acces la educație”. Pentru că nu au putut participa la ore, unii dintre elevi au abandonat şcoala sau au de gând să facă acest lucru.

„Sperăm să schimbam ceva prin această scrisoare. În alte țări s-a putut. Putem lua exemplul lor”, a mai spus acesta.

Citeşte şi: Elevii cer Guvernului mai multe zile de şcoală şi vacanţe mai scurte. Anul şcolar ar putea începe la 1 septembrie

Potrivit News.ro, mai multe asociaţii de elevi din ţară protestează, vineri, faţă de situaţia actuală a educaţiei din România şi solicită guvernanţilor începerea noului an şcolar la 1 septembrie şi garantarea unui număr minim de zile de şcoală.

„Având în vedere situaţia actuală a educaţiei din România, asociaţiile reprezentative ale elevilor revendică: garantarea unui număr minim de zile de şcoală; începerea anului şcolar 2021-2022 pe 1 septembrie”, a anunţat Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC).

AEC a precizat că vineri, de la ora 10.00, reprezentanţii asociaţiei vor depune la un oficiu poştal din Constanţa un colet care va ajunge la Administraţia Prezidenţială. Acţiuni similare vor desfăşura şi asociaţiile elevilor din Maramureş, Bacău, Mureş, Vâlcea, care vor depune acelaşi colet, către acelaşi destinatar.

Conţinutul coletului nu a fost dezvăluit de asociaţiile de elevi, acest lucru urmând să fie făcut vineri.

Citeşte şi: Noi detalii despre cazul profesoarei ucise în Cernavodă. Criminalul a fugit cu 500 lei şi câteva carduri, apoi a încercat să se sinucidă înghiţind antigel şi otravă pentru şobolani