Noi detalii despre cazul profesoarei ucise în Cernavodă. Criminalul a fugit cu 500 lei şi câteva carduri, apoi a încercat să se sinucidă înghiţind antigel şi otravă pentru şobolani

Criminalul profesoarei din Cernavodă a fost reţinut pentru 24 de ore după ce a recunoscut totul în fața procurorilor. Bărbatul a povestit că a vrut doar să o jefuiască pentru că avea nevoie de bani să își crească fetele. Prins în fapt de profesoară, suspectul s-a speriat şi a sugrumat-o. A fugit din locuinţa profesoarei cu 500 lei, un telefon mobil, câteva carduri şi chei.

09 apr. 2021, 10:50
Noi detalii despre cazul profesoarei ucise în Cernavodă. Criminalul a fugit cu 500 lei şi câteva carduri, apoi a încercat să se sinucidă înghiţind antigel şi otravă pentru şobolani

Procurorii constănţeni l-au reţinut pentru 24 de ore pe ucigaşul profesoarei Cristina Palu, în vârstă de 52 de ani, găsită decedată într-o locuinţă din Cernavodă. Suspectul este un muncitor care îi montase geamurile termopan de la locuinţă şi uşa de la intrare cu ceva timp în urmă.

Bărbatul a sunat-o pe femeie marţi seară cu pretextul că doreşte să mai verifice ceva la ea în apartament, iar victima l-a primit. Atunci suspectul a încercat să îi fure cheile pentru a reveni ulterior în apartament să fure diverse bunuri, dar a fost surprins de victimă.

Citeşte şi: Profesoară găsită moartă, într-un apartament, în Constanţa. Femeia era dezbrăcată şi cu mâinele legate la spate şi un căluş în gură

În momentul când a văzut că bărbatul încearcă să îi fure cheile de la apartament, femeia a început să ţipe. Atunci a imobilizat-o, legându-i mâinile, i-a pus un căluş în gură ca să nu facă gălăgie şi a sugrumat-o cu o chingă folosită pentru prinderea bagajelor la maşină.

Procurorii au mai precizat că bărbatul i-a furat apoi femeii suma de 500 de lei, telefonul mobil şi mai multe carduri bancare.

Cadavrul profesoarei a fost găsit joi dimineaţă de lucrătorii ISU chemaţi de sorei ei să spargă uşa apartamentului, pentru că nu mai reuşea să dea de ea.

După ce a uciş-o pe profesoara din Cernavodă, criminalul a fugit. A fost găsit câteva ore mai târziu de o patrulă de poliţie în apropiere de localitatea Deleni în timp ce vomita pe marginea drumului. El le-a spus agenţilor că a vrut să se sinucidă, înghiţind otravă de şobolani şi antigel. Bărbatul a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale, iar după ce starea sa de sănătate s-a îmbunătăţit a fost dus la audieri.

Bărbatul de 40 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore pentru omor, aflându-se în prezent în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa. Vineri, suspectul va fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Citeşte şi: Tânără de 17 ani, găsită moartă în fosta baie publică din Ploieşti. Iubitul în vârstă de 40 de ani e principalul suspect