Protest al magistraţilor în faţa Curţii de Apel Bucureşti: Justiţia este o putere independentă şi aşa trebuie să rămână

Publicat: Duminică, 16 Septembrie 2018 18:52 // Actualizat: Duminică, 16 Septembrie 2018 18:52 // Sursa: romaniatv.net

Aproximativ 200 de magistraţi protestează duminică, în faţa Curţii de Apel Bucureşti, afişând pancarte cu "CSM nu are rol decorativ", "Respectarea avizului Comisiei de la Veneţia".

Magistraţii desfăşoară un protest tăcut. "Încercăm să atragem atenţia Guvernului şi Parlamentului că justiţia este o putere independentă şi aşa trebuie să rămână. Din păcate, în ultimul an, s-au promovat proiecte de acte normative care încalcă standarde internaţionale, este vorba de mai multe avize ale Comisiei de la Veneţia, cu privire la independenţa, imparţialitatea şi integritatea justiţiei. Practic, justiţia română este considerată a fi sub asalt în momentul de faţă. Politicienii ar trebui să înceteze orice atac referitor la statul paralel şi orice persoană care are semnale, informaţii despre abuzuri comise de magistraţi nu are decât să sesizeze Inspecţia Judiciară sau Parchetul General", a declarat unul dintre protestatari, judecătorul Cristi Danileţ, conform Agerpres.

Pe trotuarul opus Curţii de Apel unde protestează magistraţii, s-au format două grupuri de oameni, unii pro şi alţii contra.

Grupul pro, alcătuit din aproximativ 30 de persoane, le strigă magistraţilor "Nu cedaţi, rezistaţi!", "Justiţie independentă!", "Vă iubim!". Grupul contra, alcătuit din aproximativ 20 de oameni, le strigă "Ruşine!" şi "Respectaţi Constituţia!".

Protestul magistraţilor a durat o oră, între 17,30 şi 18,30, nefiind înregistrate incidente. La final toţi participanţii au aplaudat.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Cristi Danileţ magistraţi proteste
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
23 ian 22:38
Răspunde | Votează email 0 email
NEAGOE
FLEGMA PE TAGMA CELOR MAI CORUPTI ROMANI.!!!!!
ROMANCA care face spume la gura,,judecatoarea Costiniu NU SPUNE CA REPREZINTA IN ROMANIA CEA MAI CORUPTA CASTA,INDUCE MINCIUNA SI RECLAMA ,,IMPOSIBILITATEA,, ATINGERII DE PENSIILE CELOR CARE SUNT STAT IN STAT...MAGISTRATII -CEI MAI CORUPTI ROMANI PE CELE MAI MARI SALARII SI PENSII..!!!??! SCARBA ASTA ARE TUPEU MAXIM, ESTE VOCALA SI NE CERE SA CREDEM CA MAGISTRATII SUNT MOTORUL EVOLUTIE AL UNEI SOCIETATI...
1
EUR
4.8341
RON
04 Aug
noapte 17 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H