Protest al românilor în faţa Ambasadei Norvegiei de la Madrid pentru familia Bodnariu, lăsată fără copii

Publicat: Duminică, 27 Decembrie 2015 11:28 // Actualizat: Duminică, 27 Decembrie 2015 11:28 // Sursa: romaniatv.net

Zeci de români s-au strâns ieri în faţa ambasadei Norvegiei din capitala Spaniei și au protestat faţă de decizia autorităţilor de la Oslo de a lua cei cinci copii ai familiei Bodnariu.

Românii din Madrid au fluturat pancarte cu pozele micuţilor luaţi de serviciile sociale norvegiene şi cu sloganuri pro-familie. Ei susţin că decizia autorităţilor de la Oslo de a lua cei cinci fraţi încalcă drepturile omului, ceea ce este inacceptabil în Europa, potrivit România TV.

Citeşte şi: Zgonea, despre cazul familiei de români din Norvegia, rămasă fără copii: "Aşa ceva nu se face"

Fiii şi fiicele românului Marius Bodnariu, inginer IT, şi ai soţiei sale norvegience Ruth, asistentă medicală, au fost luaţi de Serviciul de protecţie a copilului în noiembrie. Totul după ce două fete, cele mai mari din familie, ar fi spus că primesc corecţii fizice de la părinţi. De asemenea, părinţii sunt suspectați și de îndoctrinarea religioasă a copiilor.

Aceștia au fost plasaţi în trei familii-surogat, iar de curând a fost deschisă procedura adopţiei internaţionale pentru ei. Autorităţile de la Bucureşti au dat asigurări că urmăresc acest dosar şi fac tot ceea ce le stă în putere pentru a ajuta familia.

"Ministrul de Externe, prin ambasadă, e în contact cu familia, încă de când au început problemele.
Ambasada acordă asistenţă juridică familiei. E în contact cu autorităţile norvegiene şi va continua să fie. Situaţia e sensibilă", a declarat Dacian Cioloş zilele trecute.

CITEŞTE ŞI DRAMĂ într-o familie de români din Norvegia. Statul le-a luat cei 5 copiii din motive RELIGIOASE

Peste 300 de persoane au protestat săptămâna trecută la sediul Ambasadei Norvegiei la Bucureşti pentru a cere întoarcerea copiilor la părinţii lor.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
familie romani norvegia Marius Bodnariu protest ambasada norvegiei la madrid
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
27 dec 21:20
...Norvegiei la Bucureşti pentru a cere întoarcerea copiilor la părinţii lor. Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/protest-al-romanilor-in-fata-ambasadei-norvegiei-de-la-madrid-pentru-familia-bodnariu–lasata-fara-copii_264992.html#ixzz3vYBF1t28 ...
27 dec 11:52
... Zeci de români s-au strâns ieri în faţa ambasadei Norvegiei din capitala Spaniei...
1
EUR
4.8286
RON
06 Apr
noapte 3 °
zi 16 °
Ultimele joburi adaugate
24 H