Protest al salariaţilor penitenciarului din Botoşani

Aproximativ 50 de angajați ai Penitenciarului Botoșani au protestat, joi dimineață, în fața unității de detenție, în semn de nemulțumire față de condițiile de muncă și de salarizare.

RomaniaTV.net
13 oct. 2016, 08:03
Protest al salariaţilor penitenciarului din Botoşani

Protestul este organizat de Sindicatul Național al Lucrătorilor de Penitenciare și de Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor, la el participând angajații aflați în afara orelor de serviciu.

„Am ales această formă de protest pentru că sistemul penitenciar ar trebui să iasă din conul de umbră în care se află. Condițiile de muncă sunt insalubre, avem insuficiență de personal, lucrăm undeva la 60% din schema de personal. În plus, doamna ministru Raluca Prună refuză să își desfășoare atribuțiile de ministru și să aplice Ordonanța 20/2016 care prevede aplicarea inechităților salariale. Noi facem parte din structurile de apărare și ar trebui să avem de la 1 august 2016 salariul de merit tăiat în 2009. La celelalte structuri s-a acordat, la noi nu”, a declarat liderul sindical Cezar Roșca.

Sindicaliștii au huiduit și au cerut demisia ministrului Justiției, Raluca Prună.

Protestul se desfășoară în același timp și la penitenciarele din Arad, Galați, Aiug și Găești.