Protest anti-Băsescu la Ambasada Germaniei

Zeci de persoane s-au adunat, miercuri după-amiază, în faţa Ambasadei Germaniei de la Bucureşti, pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de amestecul în politica României a unor ţări din Uniunea Europeană, în special Germania, după cum au spus protestatarii., informează România TV.

RomaniaTV.net
05 sept. 2012, 13:29
Protest anti-Băsescu la Ambasada Germaniei

O protestatară care striga sloganuri în versuri împotriva preşedintelui Traian Băsescu şi a cancelarului german, Angela Merkel, a declarat la România TV că străinii, dar şi politicienii români, „ne-au călcat ţara în picioare” şi că „nu mai avem demnitate, nu mai avem nimic”, iar Băsescu „ne-a umilit  şi ne-a jignit”.

O altă femeie a spus că a venit să protesteze la Ambasada Germaniei pentru că ea, ca româncă, vrea să fie „liberă în ţara ei, să nu se amestece nici americanii, nici altcineva”. Protestatara a mai spus că de când a venit Traian Băsescu la putere şi „a furat peste 8 milioane de voturi, cu ajutorul Curtea Constituţională a României”, românii sunt supăraţi. Ei sunt supăraţi şi pe „doamna Merkel, pentru că s-a amestecat în treburile noastre”.

Un bărbat a afirmat că protestează pentru că „România este o ţară liberă şi noi nu suntem sclavii nimănui”, iar „ca stat european liber independent, nu acceptăm ca cineva de afara să se amestece” în treburile noastre. „Sunt cel mai supărat pe Băsescu, e un român care a distrus statul , a desfăcut România în bucăţi şi nu-l interesează decât averea lui”.