Protest AUR 2 octombrie. Piaţa Victoriei a fost luată cu asalt de protestari. Mesajul lui George Simion VIDEO

Românii sunt aşteptaţi să participe în număr mare, duminică după-amiază, la protestul organizat de AUR. Mitingul a început la ora 14:00 şi se va încheia la miezul nopţii, anunţă organizatorii.

02 oct. 2022, 14:35
Protest AUR 2 octombrie. Piaţa Victoriei a fost luată cu asalt de protestari. Mesajul lui George Simion VIDEO

Protest AUR 2 octombrie. UPDATE: Circulația pe bulevardul Magheru este blocată în totalitate. O parte din protestatari au ajuns deja în Piaţa Victoriei.

UPDATE: Protestatarii au plecat în marş spre Piaţa Victoriei. Pe traseu se strigă ”Nu vrem să fim conduși de hoți!” sau ”George președinte!”. De asemenea, oamenii mai scandează „Hoții”, „Încă o revoluție”.

George Simion i-a îndemnat pe români să iasă în număr cât mai mare în stradă.

„Acesta nu este un protest al AUR, este protestul poporului român”, a spus liderul AUR într-un live pe pagina de Facebook.

UPDATE: Sute de oameni s-au strâns în Piaţa Universităţii începând cu ora 13.00. Participanţii la protest au drapele tricolore, iar unii dintre ei sunt îmbrăcaţi în costume populare.

Protest AUR 2 octombrie. Programul mitingului organizat de partidul lui George Simion

Citeşte şi Exclusiv. Noi imagini cu George Simion. Momentul în care a fost luat pe sus de mascaţi VIDEO

Potrivit programului transmis de organizatori, la ora 14:00 se va intona imnul României, iar începând cu ora 15:00, protestatarii din Piaţa Universităţii vor pleca spre Piaţa Victoriei, urmând ca la ora 16:00 să ajungă deja în faţa Guvernului.

AUR precizează că protestul se va încheia la miezul nopţii.

@georgesimionoficial♬ sunet original – George Simion

Reamintim că un scandal a izbucnit între George Simion și Jandarmerie, vineri dimineață, la ora 03:00, în timp ce liderul extremist AUR se afla în Piața Victoriei, unde și-a început protestul cu trei zile mai devreme. Simion a anunțat încă de joi seară că a început protestul în fața Guvernului, care va avea loc pe tot parcusul lunii octombrie,potrivit unei declaraţii exclusive la România tv.

Liderul partidului extremist AUR țipa, live pe Facebook: ”Plecați de-aici! Nu vă e rușine? Haide, și tu! Pleacă acum!”/ Jandarmii îi reproșau folosirea sistemelor de sonorizare în toiul nopții. Simion a ajuns la secție, pentru că ar fi condus cu permisul suspendat în urma unui accident.

Ulterior, vineri dimineaţă, George Simion a mers la INML pentru a-şi scoate certificat medico-legal după ce a fost ridiat de polițişti şi jandarmi din autocarul pe care AUR îl amplasase în Piața Victoriei.

„Ce ne doare sunt abuzurile comise asupra protestatarelor din autocar. Unele fete nu au dormit deloc, sunt obosite, tumefiate. Am pățit același lucru în 2020 când mi s-a suspendat permisul pentru cumul de puncte și nu mi se comunicase, eu am făcut contestație. S-a rezolvat numai că din septembrie în februarie nu am putut conduce. Când ți se suspendă permisul trebuie să ți se aducă la cunoștință, a spus George Simion, la INML.

Citeşte şi George Simion s-a ales cu dosar penal pentru conducere fără permis. Amenzi de 14.200 lei pentru tulburarea ordinii publice