Protest cu colivă la Ministerul Justiţiei împotriva deciziei de desfiinţare a Secţiei Speciale

Protest la poarta ministerului Justiției. Românii au organizat manifestația, revoltați de hotărârea Guvernului de a desființa Secția Specială. Protestatarii au venit cu tort și colivă pentru ministrul Justiției.

20 feb. 2021, 16:22
Protest cu colivă la Ministerul Justiţiei împotriva deciziei de desfiinţare a Secţiei Speciale

Protest cu colivă la Ministerul Justiţiei împotriva deciziei de desfiinţare a Secţiei Speciale. Oamenii s-au adunat după o mobilizare pe reţelele de socializare.

„Practic duminica a fost ziua mea onomastica şi am facut acest tort pentru Stelain Ion ca sa iubeasca si dansul SIIJ, sa aiba o relatie armonioasă cu aceasta institutie”, a declarat una dintre protestare, care a povestit că i-a adus şi colivă.

Guvernul a aprobat în urmă cu două zile proiectul de desfiinţare a Secţiei speciale. Anunțul a fost făcut de premierul României după ședința de Guvern.

”A fost aprobat un proiect de leg pivind desfiinţarea Secţiei de Investigare a  Infracţiunilor din Justiţie. Este o promsiunea a coaliţiei de guvernare, dar este şi o recoandare şi pentru respectarea MCV”, a declarat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de Guvern. Premierul a precizat că ”CSM a dat aviz negativ şi când s-a înfiinţat secţia specială, dar şi acum, dar nu pentru că nu doreşte desfiinţarea secţiei, ci pentru alte considerente”.

„A fost adoptată legea privind desfiinţarea SIIJ. Nu este niciun fel de surpriză. Dacă ieri am văzut că a fost adoptată în Parlament legea privind eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, azi ne îndeplinim un nou obiectiv al coaliţiei şi suntem în această confirmare a mandatului reformist pe care coaliţia guvernamentală şi l-a asumat la momentul învestirii Guvernului.

Este o decizie necesară pentru România şi pentru obiectivul acestui Guvern de a ridica MCV şi de a reuşi anul acesta să ieşim de sub această monitorizare de care a beneficiat România.

Decizia de astăzi a Guvernului este o îndepărtare de moştenirea toxică pe care încă o avem din Guvernarea PSD – Liviu Dragnea. Este un prim pas prin obiectivul major de reparare a Legilor Justiţiei. România este în această perioadă într-un proces de recâştigare a credibilităţii şi a demnităţii funcţionării sistemului de Justiţie. Această desfiinţare a Secţiei Speciale care era un apendice ruşinos al sistemului este un prim pas pe care l-am promis, un prim pas pe care l-am realizat.

Stelian Ion, ministrul Justiţiei, a rămas ferm, în ciuda ghionturilor pe care le-a primit pentru a aduce în Guvern această lege”, a spus Dan Barna, în briefing de presă la finalul ședinței de Guvern.

Citeşte şi: Protest la Ministerul Justiţiei faţă de desfiinţarea Secţiei Speciale. Diana Şoşoacă, reacţie furibundă: „Este inadmisibil! DNA doarme, DIICOT doarme. SIIJ nu doarme”