Protest cu îmbrânceli în poarta lui Băsescu VIDEO

Sute de oameni s-au adunat la Cotroceni pentru a protesta împotriva preşedintelui Băsescu. "JOS BĂSESCU", "JOS DICTATORUL", "Ieşi afară, javră ordinară!", au strigat manifestanţii, care s-au îmbrâncit cu jandarmii. Ei au venit în marş din Piaţa Universităţii, unde s-au adunat pentru a manifesta în sprijinul lui Raed Arafat. Protestatarii au bătut la uşa lui Băsescu deşi, cu câteva ore înainte, şeful statului a decis retragerea Legii Sănătăţii.

RomaniaTV.net
13 ian. 2012, 15:07

Sute de oameni au ieşit în stradă în Capitală, dar şi în alte oraşe din ţară. Ca şi în Capitală, mobilizarea s-a dat pentru mitinguri de susţinere a lui Raed Arafat, dar totul s-a transformat într-un protest faţă de guvernanţi şi Traian Băsescu.

UPDATE 10. Ora 24.00. Jandarmii împrăştie ultimii protestatari. Mitingul de la Cotroceni a durat aproape 4 ore.

UPDATE 9: Ora 23.30. Aproximativ 250 de persoane mai protestează la Cotroceni.

UPDATE 8: Ora 22.30. Un bărbat a fost ridicat de jandarmi. El a fost dus la secţia 17 de poliţie, după ce a încercat să forţeze intrarea la Palatul Cotroceni. Potrivit Mediafax,  bărbatul nu face parte din grupul de protestatari adunat la Cotroceni. El a venit dinspre Academie şi a încercat să forţeze intrarea în curtea Palatului Cotroceni.

UPDATE 7. Ora 22.00. Protestatarii nu se dau plecaţi din faţa Palatului Cotroceni. Unii spun că vor sta acolo „până va cădea Guvernul”. Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, a declarat la România TV că, la nivelul instituţiei pe care o reprezintă, nu se poate face o estimare a numărului protestatarilor. Întrebat cât îi vor mai lăsa jandarmii pe oameni în stradă, având în vedere că este un miting neautorizat, Enache a spus că „forurile de conducere vor analiza situaţia şi vor decide ce măsuri vor fi luate”. În legătură cu măsurile ce ar putea fi luate împotriva manifestanţilor, Enache a arătat că acestea „vor fi luate gradual şi punctual, în funcţie de fiecare situaţie în parte, iar liderii vor fi identificaţi „.

UPDATE 6. 21.25. Oamenii continuă să protesteze la poarta Cotrocenilor. Se estimează că numărul acestora a ajuns la o mie. Se îmbrâncesc cu jandarmii, huiduie şi strigă „Fără violenţă!”, „Ruşine!”. „Vreau să-l dăm jos pe Băsescu şi Guvernul. Mi-au luat drepturile”, a declarat un manifestant, la România TV. „Eu vreau să fiu tratat la Dâlga la fel de bine cum am fost tratat la Caritas. Traian Băsescu s-a tratat la Viena. Abia acum face reforma că îl doare unde… Unde îl doare?”, spune un altul.

UPDATE 5. Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, a declarat pentru Mediafax că iniţiatorii protestului vor fi identificaţi pe baza imaginilor video şi sancţionaţi conform legii pentru organizarea protestului.  Enache a precizat că oamenii care s-au adunat în Piaţa Universităţii nu au fost conduşi la secţia de poliţie pentru că printre ei erau foarte multe persoane în vârstă şi femei.  „Trebuie să asigurăm ordinea publică, nu să o tulburăm”, a spus Georgian Enache.

UPDATE 4. Manifestanţii vor ca preşedintele Traian Băsescu să iasă să vorbească cu ei. „Să vină acum şi să ne spună ce l-a făcut să spună atâtea minciuni, ce l-a făcut să-l dea jos pe Raed Arafat. Sunt nişte lucruri ascunse pentru că de fapt se vrea monopol pe tot ce este în ţara asta”, a declarat un protestatar la România TV.

UPDATE 3: Ora 20.25. Protestatarii aflaţi la Palatul Cotroceni strigă „JOS BĂSESCU”, „JOS DICTATORUL”, „JOS TÂLHARUL”, „DEMISIA”, „Ieşi afară, javră ordinară!”. „Să-l dăm jos pe scârba asta de Băsescu„, agită spiritele un participant la protest. Din cauza protestului, aproximativ 15 troleibuze sunt blocate în zonă.

UPDATE 2: Ora 20.30. Zeci de oameni au ajuns deja la Palatul Cotroceni.

UPDATE 1: În jurul orei 19.15, protestarii, flancaţi de jandarmi, au plecat în marş spre Palatul Cotroceni. Manifestanţii strigă „Jos Băsescu!”, „Ieşi în stradă, toţi să ne vadă”, „Veniţi cu noi!”. Zeci de jandarmi au fost deja mobilizaţi în faţa Palatului Cotroceni. Protestul nu este autorizat.

După ce mii de oameni au ieşit în stradă în Târgu Mureş şi în alte oraşe din ţară pentru a-l susţine pe Raed Arafat, a venit rândul bucureştenilor să-şi manifeste simpatia pentru fostul şef al SMURD, deşi acesta le-a cerut oamenilor să nu mai iasă în stradă şi să nu se lase manipulaţi politic.

Câteva zeci de persoane au protestat, vineri seară, în Piaţa Universităţii, scandând lozinci de susţinere a lui Raed Arafat, dar şi împotriva preşedintelui Traian Băsescu.

Oamenii s-au adunat în jurul orei 18.00 în Piaţa Universităţii.  Ei au scandat „Jos Băsescu”, cerând trecătorilor să li se alăture. Totodată, oamenii au strigat lozinci de susţinere pentru medicul Raed Arafat şi pentru SMURD.

Suntem solidari cu domnul Raed Arafat şi dorim ca SMURD-ul să rămână, să nu vină ciocoii la putere. Raed Arafat a greşit că a demisionat. Trbuiea să lupte în continuare cu Traian Băsescu”, a declarat la România TV o protestatară.

După ora 18.45, în Piaţa Universităţii, a apărut şi preşedintele Partidului Poporului, Dan Diaconescu, informează România TV.

Protestul nu este autorizat.

Mitinguri pentru susţinerea lui Raed Arafat au avut loc vineri seară şi la Timişoara şi la Braşov.

Braşovenii  au protestat de la ora 19.00, în Piaţa Sfatului, iar craiovenii l-au susţinut şi ei pe Raed Arafat, printr-un marş în faţa Teatrului Naţional din oraş, de la 18:30.

Cei din Slobozia au protestat la Piaţa Revoluţiei din oraş de la aceeaşi oră, iar în Piteşti, cu jumătate de oră mai devreme.

Moldovenii sunt şi ei solidari cu medicul Arafat. Băcăuanii au ieşit în stradă de la ora 17.00 în faţa primăriei, iar gălăţenii de la 18:30 în faţa fântânii arteziene din centru. Au fost proteste şi în Hunedoara şi Arad.

Campania de susţinere a lui Raed Arafat s-a extins şi pe Internet. Susţinătorii fostului subsecretar de stat din Ministerul Sănătăţii au creat o mulţime de pagini pe reţelele de socializare, în care îşi exprimă solidaritatea cu acesta.

SPUNE-ŢI OPINIA DESPRE PLECAREA LUI ARAFAT DIN MINISTERUL SANATATII

Preşedintele Traian Băsescu nu mai vrea noua Lege a Sănătăţii. El i-a cerut public premierului Boc să retragă proiectul, invocând faptul că reforma în sănătate are prea mulţi opozanţi. Decizia şefului statului vine după ce, în ultimele zile, mii de oameni au ieşit în stradă pentru a-şi declara susţinerea faţă de creatorul SMURD, Raed Arafat.