Protest de 1 MAI. Au mutat Vama Veche în faţa Guvernului şi Jandarmeria i-a luat pe sus, cu mare scandal VIDEO

Mai mulţi tineri care nu au mai reușit să ajungă în Vama Veche de 1 mai, s-au gândit să mute plaja în fața Guvernului României. Cu toate acestea, jandarmii nu au gustat gluma şi i-au luat pe sus, cu urlete şi scandal. Imaginile au fost postate pe internet, unde au devenit virale.

RomaniaTV.net
02 mai 2015, 10:35
Protest de 1 MAI. Au mutat Vama Veche în faţa Guvernului şi Jandarmeria i-a luat pe sus, cu mare scandal VIDEO

În imagine se vede cum un grup de tineri se instalează comod, cu rogojini de plajă, șezlong și umbrelă, pe spațiul verde dintre trotuar și gardul Palatului Victoria. La scurt timp însă, tinerii sunt abordați de jandarmii care asigură paza Guvernului.

Citeşte şi De 1 Mai, micul românesc a fost VEDETĂ – VIDEO

În câteva minute, jandarmii i-au luat pe sus pe „protestatari”, cu tot lucrurile lor şi i-au băgat-o în dubă.

 

Reprezentanți ai Jandarmeriei au precizat, pentru evz, că inițiativa tinerilor de a protesa în fața Guvernului a fost o adunare neautorizate și, drept urmare, au fost conduși la Secția 1 Poliție pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

Au fost sancționați în conformitate cu Legea 61/1991„, au precizat aceeleași surse.

Citeşte şi Protest inedit, ca de 1 MAI. Şi-a luat o masă, nişte scaune şi s-a aşezat în MIJLOCUL intersecţiei FOTO

Pe de altă parte, Miliția Spirituală a postat un mesaj pe facebook în care susține: „Protest de 1 mai împotriva nerespectării promisiunilor actualei guvernări de a modifica Codul Muncii. Un performance artistic marca Miliția Spirituală sub sloganul: „Nu vrem mici, ci drepturi pentru angajații umiliți!„. Activiștii spun că au ales să celebreze ziua de 1 mai reamintind actualei guvernări că nu și-a respectat promisiunea de a modifica Codul Muncii și comemorând victimele protestelor din Chicago din 1886. Ei spun că au fost brutalizați de forțele de ordine, deși protestul lor a fost unul foarte pașnic și duși cu duba la Secția 1 unde au fost amendați.