Protestele din Capitală se extind! Românii, revoltați de certificatul verde. Și rudele victimelor de la Colectiv își strigă durerea în stradă!

Un nou protest de amploare are loc, sâmbătă seară, în Piața Universității din București. Manifestanții sunt nemulțumiți de obligativitatea certificatului verde.

30 oct. 2021, 19:22
Protestele din Capitală se extind! Românii, revoltați de certificatul verde. Și rudele victimelor de la Colectiv își strigă durerea în stradă!

Protest de amploare, în Capitală! Zeci de români scandează împotriva noilor măsuri instituite de Guvernul României. Manifestanții flutură steaguri tricolore şi poartă pancarte cu mesaje precum: ”Fără pașapoarte”, ”Nu vaccinare obligatorie”.

Protest de amploare, în Capitală! Românii își strigă nemulțumirea împotriva certificatului verde

Totodată,  rudele celor decedați în incendiul de a Colectiv, în urmă cu șase ani, au protestat sâmbătă seara pe treptele Curții de Apel București.

Pe trepte se aflau fotografiile celor decedați, iar rudele, acoperite cu cearșafuri albe, s-au întins în dreptul acestora. Rudele au protestat față de lentoarea cu care s-a derulat procesul celor găsiți vinovați pentru incendiu. Protestul ar trebui să fie urmat de un marș până la Clubul Colectiv, conform anunțului organizatorilor.

Și în urmă cu două zile un protest similar a avut loc tot în Piața Universității. Jandarmii bucureşteni au aplicat 40 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 50.000 de lei, participanţilor la manifestaţia din Piaţa Universităţii care au protestat joi faţă de restricţiile impuse de autorităţi odată cu implementarea certificatului verde.

„În data de 28 octombrie, începând cu ora 20,00, în Piaţa Universităţii, s-a desfăşurat o adunare publică de protest iniţiată în mediul online, fără a întruni condiţiile impuse de Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare şi Legea nr. 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, republicată”, informează un comunicat al Direcţiei Generale de Jandarmerie a Municipiului Bucureşti (DGJMB).

Pentru o perioadă de 30 zile de la introducerea noilor restricții, mitingurile și demonstrațiile pot fi organizate cu participarea a cel mult 100 de persoane și doar dacă toți participanții sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Este greu de crezut că oamenii prezenți la manifestație au certificat verde dat fiind faptul că protestează tocmai împotriva acestuia.

Citește și: Reacția CNCAV la protestul cu mii de oameni din Capitală: „Cu aceeaşi credinţă, sute de medici luptă pentru salvarea vieţilor unor pacienţi cu forme grave de Covid. Un român a murit la fiecare 8 minute în ultimele 24 de ore, 92% erau nevaccinaţi”
 

Guvernul a aprobat modificarea hotărârii privind prelungirea stării de alertă, stabilind măsuri suplimentare de control al pandemiei de COVID-19, prin care se interzice, începând de luni, pentru o perioadă de 30 de zile, organizarea de evenimente private, devine obligatorie masca de protecţie, iar pentru multe activităţi va fi necesar certificatul de vaccinare sau de trecere prin boală.

Citește și: Jandarmeria Bucureşti a aplicat 40 de sancţiuni, în valoare de 50.000 de lei, pentru participanţii la protestul anti-vaccinare din Piaţa Universităţii