Reacția CNCAV la protestul cu mii de oameni din Capitală: „Cu aceeaşi credinţă, sute de medici luptă pentru salvarea vieţilor unor pacienţi cu forme grave de Covid. Un român a murit la fiecare 8 minute în ultimele 24 de ore, 92% erau nevaccinaţi”

CNCAV a dat o replică dură la protestele de sâmbătă împotriva restricțiilor. Autoritățile au precizat că un român a murit la fiecare 8 minute în ultimele 24 de ore, iar 92%

02 oct. 2021, 21:16
Reacția CNCAV la protestul cu mii de oameni din Capitală: „Cu aceeaşi credinţă, sute de medici luptă pentru salvarea vieţilor unor pacienţi cu forme grave de Covid. Un român a murit la fiecare 8 minute în ultimele 24 de ore, 92% erau nevaccinaţi”

Comitetul de coordonare a vaccinării

a dat o replică dură, sâmbătă seară, la protestele anti-vaccinare din Capitală.

Autoritățile au declarat că în același moment sute de medicii se luptă pentru a salva viața pacienților care suferă de o formă gravă de Covid-19.

CNCAV a menționat că, în ziua cu un nou record de infectări, un cetățean a decedat la fiecare 8 minute în ultimele 24 de ore și că peste 90% dintre aceștia erau nevaccinați.

”În aceste momente, cu aceeaşi credinţă, sute de medici luptă pentru salvarea vieţilor unor pacienţi cu forme severe de COVID-19. Un român a murit la fiecare 8 minute în ultimele 24 de ore, tot din cauza COVID-19 (184 de pacienţi decedaţi). Din cei 184 de pacienţi decedaţi, 170 erau nevaccinaţi (92%)”, a transmis, sâmbătă seară, CNCAV. Distribuind o imagine de la protestul anti-vaccinare din Capitală.
CNCAV precizează că 1.412 persoane sunt internate la ATI, din care 20 sunt minori. 11.328 de persoane sunt internate pe secţii, din care 325 sunt minori.
”Acesta este bilanţul COVID-19 din ultimele 24 de ore! Până când??? Vă rugăm: ascultaţi sfatul medicilor! Vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluţie de protecţie împotriva COVID-19”, au mai transmis specialiştii.
Peste 10.000 de persoane protestează sâmbătă, în faţa Guvernului, faţă de certificatul verde şi faţă de vaccinare, opunându-se restricţiilor impuse de pandemie.

CNCAV. Cum scoţi certificatul de vaccinare dacă ţi-ai schimbat buletinul

Cum scoţi certificatul de vaccinare dacă ţi-ai schimbat buletinul.

Precizare de la CNCAV. Conform hotărârii de guvern de săptămâna trecută, în județele / localitățile cu o incidență între 3 și 6 la mie, accesul la mai multe activtăți este permis doar în baza certificatului verde, care atestă că o persoană a fost vaccinată, are un test COVID-19 negativ sau a trecut prin boală în ultimele 6 luni. Certificatul verde COVID-19 va fi necesar pentru a putea intra în restaurante, localuri şi de a merge la evenimente publice şi private, concerte şi spectacole.

Problema legată de schimbarea buletinului, care implica automat schimbarea seriei şi a numărului CI, dar şi a numelui în cazul căsătoriilor, a ajuns pe masa Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

„Persoanele in cauza trebuie sa solicite eliberarea certificatului digital la adresa [email protected] sau sa apeleze call center: 021. 414.44.25”, este răspunsul CNCAV, legat de actualizarea datelor din sistem în cazul persoanelor vaccinare pe alt nume sau cu o Carte de Identintate cu altă serie şi alt număr.