Protest extrem în Ilfov. Un fermier a aruncat tone de lapte pe câmp VIDEO

Un fermier din localitatea Brăneşti, judeţul Ilfov, este disperat pentru că nu mai are cui să vândă laptele. El spune că vânzările au scăzut dramatic din cauza scandalului laptelui contaminat. Miercuri, acesta a decis să arunce tone de lapte pe câmp.

20 mart. 2013, 12:00
Protest extrem în Ilfov. Un fermier a aruncat tone de lapte pe câmp VIDEO

„Pierdea la ferma mea este enormă. Am sărit de 200 de milioane de lei vechi, pierderi, în numai 3-4 zile. Durerea cea mai mare este că dacă o s-o ţinem aşa, în câteva săptămâni o să fiu nevoit să închid ferma, iar animalele le voi duce la abator. Lapte nu este contaminat, nu are niciun fel de aflatoxină. Îl arunc nu pentru că nu este de calitate, îl arunc pentru că românii şi-au pierdut total încrederea şi era normal să se întâmple aşa, atâta vreme cât nişte inconştienţi ies şi afirmă foarte tare că laptele românesc ar avea probleme şi ăla unguresc e foarte bun. Cumpăraţi, fraţilor, din Ungaria!”, a spus fermierul.

Bărbatul a vrut să doneze lapte unor case de bătrâni şi de copii, însă peste tot pe unde a încercat a fost refuzat, cu toate că a dovedit cu acte că laptele este bun de consum.

Fermierul este foarte nemulţumit de modul în care autorităţile române au gestionat criza laptelul contaminat şi spune că nu au făcut decât să panicheze populaţia. „Ministrul Agriculturii nu creşte nici mâţa, nici căţea, nimic. Habar nu are ce se întâmplă cu treburile astea. Noi suntem disperaţi. Eu o să-mi caut ceva de făcut, dar sunt mii de oameni care depind de afacerea cu lapte. Peste tot în ţară este aceeaşi situaţie”, a mai precizat fermierul.

„Domnii de la ANSVSA, premierul şi Ministrul Agriculturii, că ei au creat această problemă falsă, trebuie să iasă în faţa poporului şi să dea explicaţii şi să linişteasca lumeă. Eu îi rog pe români să cumpere laptele românesc, pentru că nu este niciun fel de problemă cu el”, a conchis bărbatul.