Protest extrem! „Stegarul dac” s-a urcat pe clădirea ÎCCJ VIDEO

Cezar Avramuță, cunoscut în România ca "Stegarul dac", protestează împotriva corupţiei pe clădirea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

23 iul. 2021, 11:25
Protest extrem! „Stegarul dac” s-a urcat pe clădirea ÎCCJ VIDEO

Protest extrem! Un bărbat s-a urcat pe fațada clădirii ÎCCJ. Este vorba despre Cezar Avramuță, supranumit și „Stegarul dac”. Acesta ține tricolorul României într-o mâna, iar cu cealaltă se ține de marginea unei ferestre.

La fața locului este un echipaj al poliției care încearcă să-l dea jos pe protestatar. Cezar Avramuță s-a făcut remarcat, pentru prima oară, la protestele din Piața Universității, din iarna anului 2012. Bărbatul a stat cocoțat, seri la rând, pe arcada unei ferestre aflate sub balconul Universității, fluturând un steag imens.

Profesorul Avramuta a spus, în direct la România TV, că vrea să tragă un semnal de alarmă asupra faptului că SRI și DNA înseamnă poliție politică.

Polițiștii și reprezentanți ai ISU au ajuns la față locului și au restricționat circulația pe stradă Batiștei, acolo unde se află sediul ICCJ. Doi negociatori încearcă să îl convingă pe bărbat să coboare.

„Stegarul dac” Cezar Avrămuţă, cel mai cunoscut protestatar al momentului, a fost internat la psihiatrie
Supranumit Stegarul Dac, Cezar Avrămuţă a fost lăsat să plece acasă după un control amănunţit făcut de medicii de la spitalul Obregia în 2015.

Cezar Avramuţă a transmis pe pagina sa de Facebook că starea sa de sănătate este bună şi le-a mulţumit totodată mai multor persoane, dar şi televiziunilor că au fost alături de el în această perioadă.

Acesta fusese internat după ce s-a urcat pe clădirea Casei Radio, unde a stat mai multe ore, în semn de protest. După ce a coborât, bărbatul a fost amendat de poliţie cu 1.000 de lei. Potrivit unor informaţii, agenţii de poliţie au chemat o ambulanţă, iar protestatarul a fost dus la spitalul Obregia.