Protest fără precedent față de decizia CNA. România TV a suspendat emisia. Victor Ciutacu: „Cea mai neagră zi pentru libertatea presei”

România Tv a înrerupt emisia, joi seara, în timpul emisiunii "Punctul Culminant" prezentată de Victor Ciutacu, în semn de protest față de amenda dată de CNA.

27 apr. 2023, 21:03
Protest fără precedent față de decizia CNA. România TV a suspendat emisia. Victor Ciutacu: „Cea mai neagră zi pentru libertatea presei”

În semn de protest față de amenda dată de Consiliul Național al Audiovizualului, România Tv a oprit emisia, joi seara, timp de un minut.

„Protest fără precedent în această seară la România Tv. Întrerupem emisia în semn de protest față de abuzul CNA. Ce se va întâmpla în timpul întreruperii emisiei este un act în premieră. Avem curajul și denunțăm presiunile uriașe ce se fac asupra noastră. De ce vor să blocheze adevărul despre sinuciderea Iuliei Marin. Sunt materiale explozive, am reușit să obținem cele mai grave probe. Propagandiștilor mincinoși, v-am prins. Avem dovezi. România Tv va difuza în această seară ancheta care spulberă propaganda complice. Cum au destabilizat-o emoțional pe tânără, care a fost conflictul de care a avut parte jurnalista. A fost amenințată direct de conducere. E un fapt scandalos, veți vedea dovezile scăpate de șeful ei în public. Biata Iulia a fost folosită în scandalul dintre Tolontan și patronatul elvețian. Cum a clacat Iulia imediat după scandalul în care a fost împinsă. Avem și dezvăluiri de la spital, în ce hal a ajuns cu voia șefului său. Un protest și o anchetă pentru dreptate și libertate

Doamnelor și Domnilor astăzi trăim cea mai neagră zi pentru Liberatea Presei. În semn de protest față de linșajul ilegal al Conisliului Național al Audioviazualului, România TV va suspendă 1 minut emisia. Vom reveni imediat cu adevărul despre sinuciderea Iuliei Marin aducând noi dovezi cutremurătoare. Sunt probele care arată că România TV are dreptate și demersul nostru este unul justificat și legitim!”, a spus Victor Ciutacu la România Tv.

Citește și Clubul de Presă, reacție virulentă după amenda CNA pentru RomâniaTV: „Au săvârșit un abuz de mari proporții! Membrii CNA hingheresc casele de presă din domeniul audiovizualului! CNA a intervenit brutal în disputa dintre doi jurnaliști, Victor Ciutacu și Cătălin Tolontan!”

Membrii CNA au anunțat public, încă de marţi, că România TV nu poate fi închisă și că nu s-au încălcat reguli și norme. Totuși, după două runde de vot, s-a decis amendarea postului tv cu 100.000 de lei.

Victor Ciutacu a reacţionat pe Facebook după decizia CNA: „100.000 lei amendă, pe bază de percepții, păreri personale și opinii. Fiindcă punem întrebări. Rar am văzut/trăit o asemenea mizerie. Dacă mă întreabă cineva pe mine, partea direct vizată, e obligatoriu să cerem reanalizarea cazului și, în funcție de răspunsul primit, să contestăm în instanță sancțiunea. Dat fiind că radiodifuzorul, adică Romania TV, nu realizatorul, adică eu, e amendat, decizia nu e la mine. Dar o intuiesc. Numai că altcineva trebuie s-o anunțe.
Vremea capetelor plecate și a falsei amabilități reciproce a trecut. Mă lasă rece presiunile, apelurile publice, strângerea de semnături la găleată și folosirea lor pentru execuția noastră în general și a mea în particular”.

Citește și Cele trei mari anchete în cazul Iuliei Marin, jurnalista de la Libertatea care și-a pus capăt zilelor. A fost deschis dosar pentru moarte suspectă