Protest Franţa. "Vestele galbene" au manifestat pentru a marca trei luni de contestare socială

Publicat: Sâmbătă, 16 Februarie 2019 18:48 // Actualizat: Sâmbătă, 16 Februarie 2019 18:48 // Sursa: romaniatv.net

Mii de 'veste galbene' au demonstrat sâmbătă la Paris şi în alte oraşe franceze, la trei luni după debutul acestei mişcări de contestare socială care persistă în pofida unei anumite 'oboseli' a opiniei publice, transmite AFP.

La Paris, câteva mii de persoane s-au reunit pe Esplanada Invalizilor, după un marş într-un calm relativ pe bulevardul Champs-Elysées.

La ora locală 14:00 (13:00 GMT), Ministerul de Interne francez a anunţat că în întreaga ţară manifestau aproximativ 10.200 de persoane, dintre care 3.000 la Paris, date în scădere faţă de săptămâna trecută.

'Vestele galbene' contestă politica fiscală şi socială a guvernului francez, solicitând printre altele creşterea puterii de cumpărare şi demisia preşedintelui Emmanuel Macron.

La Bordeaux (sud-vest), coloana de manifestanţi a numărat de asemenea câteva mii, confirmând poziţia acestui oraş drept unul dintre bastioanele mişcării 'vestelor galbene', în pofida temerilor legate de apariţia unor noi incidente.

Cel puţin 2.000 de manifestanţi s-au strâns şi la Pontivy, în regiunea Bretagne (vest), iar câteva mii au demonstrat la Toulouse, în sud-vestul ţării. La Nantes (vest), manifestaţia a reunit 1.600 de persoane.

Alte demonstraţii au avut loc sâmbătă la Lille (nord), Caen (nord-vest), Grenoble (est), Strasbourg (nord-est) şi Rennes (vest), în fiecare dintre acestea manifestând între 100 şi 1.000 de persoane.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
protest Franţa veste galbene
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
daca sunt in articol si in arraay daca sunt in articol si in arraay
1
EUR
4.7556
RON
19 Oct
noapte 8 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H