Protest HoReCa în Piaţa Victoriei după decizia închiderii restaurantelor

Angajaţii şi angajatorii din HoReCa organizează astăzi un protest în Piaţa Victoriei din Capitală. Aceştia sunt nemulţumiţi de decizia autorităţilor de a închide restauratentele. Mișcarea a fost anunțată pe Facebook.

RomaniaTV.net
07 oct. 2020, 09:45
Protest HoReCa în Piaţa Victoriei după decizia închiderii restaurantelor

Aceştia s-au adunat în Piaţa Victoriei în semn de protest faţă de decizia de marţi a Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, privind închiderea restaurantelor, barurilor, cinematografelor şi teatrelor.

Citeşte şi: Noi RESTRICŢII în Bucureşti. Se închid barurile, cluburile şi discotecile. Anunţ de ULTIMĂ ORĂ, făcut de prefectul Capitalei

„Precizăm că suntem un grup care s-a strâns ad-hoc acum în Piața Victoriei, suntem apolitici, nu vrem sub nici o formă să politizăm acest protest pașnic , ne dorim doar să ne exercităm dreptul la muncă”, este mesajul transmis de participanțiI la protest. 

De asemenea, patronii de restaurante din România au contestat propunerea făcută de Consiliul Național pentru Situații de Urgență de a restricționa activitatea restaurantelor în București. Organizatia sustine ca va acționa în judecată statul, în condițiile în care se vor lua decizii fără dovezi și studii care să ateste că redeschiderea Horeca a contribuit la creșterea numărului de cazuri. Închiderea restaurantelor nu va rezolva problema virusului, spune HORA, autoritatea industriei ospitalităţii din România.

Ultimul protest desfăşurat de reprezentanţii HoReCa s-a desfăşurat în august, când peste 200.000 de angajaţi si-au suspendat timp de o oră activitatea în semn de protest faţă de menţinerea restricţiilor privind pandemie de COVID.