Protest împotriva preţului carburanţilor la benzinării. Mai mulţi şoferi au blocat pompele staţiilor de alimentare

Şoferii din toată ţara sunt chemaţi să participe la un protest naţional numit "Proteste in toată țara contra prețului carburantului!", anunţat pe reţelele de socializare şi programat pentru data de 30 iunie.

13 iun. 2022, 18:31

Peste 200.000 de români şi-au anunţat deja, pe reţelele de socializare, prezenţa la evenimentul din 30 iunie, dar unii chiar au „furat startul”, acesta fiind cazul mai multor şoferi din Târgi Jiu, care au organizat luni un protest propriu la o staţie de alimentare.

Mai mulți șoferi au protestat luni după-amiază într-o benzinărie din Târgu Jiu împotriva creșterii prețurilor la carburanți, anunță Romania tv.

Angajații benzinăriei și poliția locală au intervenit pentru a debloca accesul la pompe.

Protestul din Târgiu Jiu a venit pe fondul dublării prețului la carburanți în ultimul an calendaristic. O asociație a transportatorilor le-a cerut tuturor șoferilor să participe la un protest joi, 30 iunie 2022, începând cu ora 12:00. Şi în alte oraşe au avut loc proteste, dar se anunţă unul şi la nivel naţional.

În urma nemulțumirilor cauzate de continua creștere a tarifului combustibilului din ultima perioadă, mai mulți cetățeni din diferite părți ale țării s-au mobilizat pentru a organiza un protest împotriva prețului carburanților. Lumea a început să iasă în benzinării și în Iași în cursul zilei de luni, 13 iunie.

Având în vedere că prețul carburanților a depășit 9 lei pe litru, mai multe persoane au creat o pagină pe Facebook denumită „Protest împotriva prețului carburanților”, unde oamenii încep să se organizeze pentru a ieși la manifestații publice în mai multe benzinării ale țării.

În ce constă acest protest împotriva prețului carburanților
Recent, un grup de nemulțumiți a creat un grup pe Facebook pentru a se putea organiza în vederea realizării unui protest împotriva creșterii continue a prețului carburanților. În urma mai multor discuții, o parte dintre membrii grupului au luat inițiativa și au ieșit în stradă, mai exact în benzinării, blocând accesul la pompele de alimentare. Mișcarea nu este încă foarte bine definitivată, multă lume propunând diverse inițiative, iar deciziile se iau în urma sondajelor de opinie realizate pe platforma de socializare.

Grupul a adunat în prezent 11.000 membri din toată țara. Aceștia încă dezbat modalitatea optimă de a protesta și data în care să fie organizate aceste manifestări pentru a asigura un număr cât mai mare de participanți, având în vedere că, în timpul săptămânii, în prima parte a zilei, marea majoritate dintre ei sunt la muncă și le-ar fi dificil să participe la protest în aceste condiții.

 

Citeşte şi: Guvernul vrea să înființeze Poliția Prețurilor. Legea anti-speculă ajunge pe masa premierului Ciucă

Evenimentul din 30 iunie va avea loc la ora 12, iar organizatorii fac eforturi şi apeluri pentru a strânge cât mai mulţi participanţi.

„E timpul să facem ceva, ieșiți în stradă, blocați pompele! Este imposibil și inadmisibil că într-o țară ca România prețul carburantului să depășească 9 lei/litru. Share masiv ca să vadă țoață lumea și să stabilim ce și când vom face.

La 121$ pe baril este imposibil că prețul să depășească 9lei/litri ( unde jumătate din acești bani merg către stat) Noi facem ceva !”, este mesajul transmis de organizatori.

Citeşte şi: O țară din Europa vrea naționalizarea unei rafinării Lukoil. Măsura a fost luată în urma sancțiunilor impuse Rusiei de către UE