Protest împotriva vaccinării obligatorii la Bruxelles, degenerat în violenţe. Mii de români s-au alăturat manifestanţilor. Europarlamentarul Cristian Terheş: „Intrările către Comisia Europeană sunt blocate inclusiv cu sârmă ghimpată” VIDEO

Mii de oameni, printre care şi români, au ieşit în stradă, duminică, la Bruxelles, pentru a protesta faţă de vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19. Europarlamentarul Cristian Terheş a declarat, în direct la România TV, că manifestanţii sunt mulţumiţi deoarece "li se condiţionează exercitarea unor drepturi fundamentale de vaccin şi oamenii nu vor să se vaccineze obligatoriu".

19 dec. 2021, 17:53
Protest împotriva vaccinării obligatorii la Bruxelles, degenerat în violenţe. Mii de români s-au alăturat manifestanţilor. Europarlamentarul Cristian Terheş: „Intrările către Comisia Europeană sunt blocate inclusiv cu sârmă ghimpată” VIDEO

Protest împotriva vaccinării obligatorii la Bruxelles a degenerat în violenţe. Jandarmii şi poliţiştii belgieni au intervenit în forţă, folosind spray-uri lacrimogene, pentru a dispersa mulţimea. Europarlamentarul Cristian Terheş a declarat, într-o intervenţie în direct la România TV, forţele de ordine au dispus măsuri de protecţie în apropierea instituţiilor europene.

„Toate intrările către Comisia Europeană sunt blocate de jandarmi şi de Poliţie în momentul de faţă, inclusiv cu sârmă ghimpată. Am văzut grupuri de tineri cu măşti Antifa specifice unor astfel de situaţii. Sper că nu facă respectivii ceva, exact cum am făcut data trecută”, a declarat Cristian Terheş, la România TV.

Europarlamentarul a precizat că un grup al protestatarilor s-a ciocnit cu jandarmii care au ripostat imediat. Cristian Terheş susţine că până în acel moment oamenii au mărşăluit pe străzile din Bruxelles în mod paşnic, pentru a protesta faţă de certificatul COVID.

„Marşul a fost întins pe vreo 5-6 kilometri. Am întâlnit un român care a spus că a ajuns la protest văzându-mi live-urile pe Facebook. (…) Oamenii sunt absolut minunaţi. Am văzut aici şi polonezi şi cehi şi italieni, francezi, spanioli. Toată lumea protestează pentru acelaşi lucru pentru care protestăm şi noi – pentru libertate, democraţie şi drepturi.

Sunt aici tineri, bătrâni, oameni chiar cu copii mici. Toţi protestează pentru acelaşi lucru. Sunt şi asistenţi sanitari.

Toţi sunt loviţi de aceeaşi problemă. Li se condiţionează exercitarea unor drepturi fundamentale de vaccin şi oamenii nu vor să se vaccineze obligatoriu. Am întâlnit oameni care s-au vaccinat liber. Mi-aus spus: „m-am vaccinat eu, nu m-a obligat nimeni, dar nu vreau ca aşa ceva să fie obligatoriu”, a mai spus Terheş.

Citeşte şi: Şefii de la Harvard anticipează un impact devastator al Omicron. Studenţii au fost informaţi că nu vor avea voie în campus, urmând să se treacă la învăţământ exclusiv online

Protest împotriva vaccinării obligatorii la Bruxelles, degenerat în violenţe. Cristian Terheş: „În Belgia s-au introdus nişte măsuri draconice”

„Oamenii vor ca ei efectiv să facă alegerea pe care o doresc dacă vor să se vaccineze sau să nu se vaccineze.

Mai mult, în Belgia s-au introdus nişte măsuri draconice în şcoli. Copiii de la şase ani în sus nu mai pot intra la cursuri decât dacă au mască. Părinţii sunt total nemulţumiţi. Copiii sunt efectiv stresaţi din cauza asta şi sunt foarte mulţi părinţi care protestează şi din acest motiv”, a mai spus Cristian Terheş.

Citeşte şi: Crimă înfiorătoare în Arad. O femeie a fost ucisă de propriul fiu. Individul a lovit-o cu pumnii în cap până când i-a curmat viaţa