Şefii de la Harvard anticipează un impact devastator al Omicron. Studenţii au fost informaţi că nu vor avea voie în campus, urmând să se treacă la învăţământ exclusiv online

Studenţii Universităţii Harvard nu vor reveni în campus la începutul anului viitor din cauza creşterii numărului cazurilor de COVID-19, determinată în parte de varianta Omicron.

19 dec. 2021, 15:53
Şefii de la Harvard anticipează un impact devastator al Omicron. Studenţii au fost informaţi că nu vor avea voie în campus, urmând să se treacă la învăţământ exclusiv online

Ivy League Massachusetts a anunţat sâmbătă printr-un memoriu studenţii şi profesorii că va trece la învăţământul de la distanţă pentru primele trei săptămâni din ianuarie. ”Vă rog să înţelegeţi că nu este o decizie pe care o luăm cu lejeritate”, a scris preşedintele Universităţii Harvard, Lawrence Bacow, citat de Boston Globe.

Experţii din domeniul sănătăţii publice anticipează creşterea în continuare a cazurilor de COVID-19, determinate de varianta Omicron, care, aşa cum ni s-a confirmat, este prezentă deja în comunitatea campusului nostru”, a mai spus el.

Doar celor care au primit anterior aprobare de a rămâne în campus, precum şi studenţilor care invocă ”circumstanţe individuale întemeiate” li se va permite să stea în căminele universităţii pe durata primelor trei săptămâni de cursuri, potrivit declaraţiei.

Citeşte şi Darius, elevul român care va primi o bursă integrală la Harvard, unde şcolarizarea costă 85.000 de dolari pe an. Va studia o materie care nu e în programa din România

Decizia survine la câteva zile după ce universitatea a spus că le va cere studenţilor să se vaccineze cu doza booster înainte de începerea semestrului de primăvară. În acelaşi timp, pe teritoriul Massachusetts s-a înregistrat o creştere a numărului de cazuri COVID-19 fiind raportate 6.345 de noi cazuri, inclusiv 45 de decese suplimentare, potrivit bilanţului de vineri. În acelaşi timp, Omicron este aşteptată să devină varianta dominantă pe teritoriul ţării în următoarele săptămâni.

Bacow a mai precizat că perioada cursurilor online este menită să coincidă cu momentul când este aşteptat vârful ”potenţial” al infectărilor. ”Creşterea cazurilor de COVID-19 şi prezenţa variantei Omicron necesită atenţia noastră”, se mai spune în mesaj.

”Este esenţial să luăm cu toţii măsuri pentru a reduce riscul de a contracta şi de a transmite COVID-19 prin administrarea unei doze booster, alături de purtarea măştii, minimizarea contactului, distanţare şi testare”.

Citeşte şi Învăţământul universitar de elită impune vaccinarea obligatorie. Harvard primeşte din toamnă doar studenţi imunizaţi