PROTEST în Bucureşti. 100 de CRUCI SFINŢITE, puse în locul unde urmează să fie construită o moschee

100 de cruci au fost puse pe terenul unde urmează să se construiască cea mai mare moschee din România. Mai mult, doi preoţi au ţinut chiar şi o slujbă. Biserica Ortodoxă Română a reacţionat imediat şi a anunţat că acţiunea organizată este un gest provocator, iar preoţii care au oficiat slujba nu fac parte din obştea monahală.

16 sept. 2015, 20:26

Patriarhia Română dezaprobă gestul oamenilor şi a transmis printr-un comunicat de presă că acţiunea nu s-a făcut cu aprobarea Arhiepiscopiei Bucureşiului.

„Patriarhia Română îşi exprimă surprinderea şi dezaprobă acţiunea… în care au fost implicaţi trei clerici cu statut necanonic: un preot pensionat din Bucureşti, prezent acolo fără binecuvântarea Bisericii (care va fi cercetat pentru încălcarea regulamentelor bisericeşti), precum şi doi monahi, unul exclus din obştea mănăstirii Petru Vodă, judeţul Neamţ, iar celălalt, din judeţul Vaslui, fără apartenenţă canonică la o obşte monahală. De altfel, cei doi monahi au participat şi la protestele spontane din localitatea Pungeşti, judeţul Vaslui, în urmă cu doi ani”, se arată în comunicat.

Luna trecută, pe acelaşi teren au fost aduşi şapte purcei vii vopsiţi cu roşu, galben şi albastru, precum şi două carcase de porci congelate, pe care le-au îngropat acolo.