PROTEST în Capitală: Locuitorii sectorului 6 cer Primăriei redeschiderea Parcului Moghioroş

Bucureştenii din sectorul 6 au protestat duminică, lângă Parcul Moghioroş, nemulţumiţi de faptul că Primăria nu a mai redeschis spaţiul verde de doi ani de zile. Mai mult, oamenii protestează împotriva faptului că în parc au fost tăiaţi circa 160 de copaci şi s-au betonat mai multe spaţii verzi.

22 mart. 2015, 12:44
PROTEST în Capitală: Locuitorii sectorului 6 cer Primăriei redeschiderea Parcului Moghioroş

Fundaţia „Din Suflet, Pentru Suflet” a organizat, duminică, un protest în jurul Parcului Drumul Taberei din Capitală. Zeci de bucureşteni au ieşit în stradă, cerând edilului de la Primăria Sectorul 6 redeschiderea parcului, închis din 2013.

Protestatarii au format un lanţ uman în jurul parcului. Locuitorii Sectorului 6 sunt nemulţumiţi de faptul că lucrările nu au fost făcute cum trebuie: spaţiile verzi au dispărut, în locul lor apărând baruri şi restaurante, iar copiii nu vor mai avea unde să se joace.

Au tăiat arbori, brazi care aveau peste 40 de ani şi au ridicat construcţii. Au distrus terenurile de joacă pentru copii, spaţiile verzi. Vrem să ştim în ce mod s-au dat autoritaţii pe domeniul public domnului Borcea, care şi-a făcut cârciumi. Noi nu avem niciun drept, el, puşcăriaş, are toate drepturile. Nu ne mai pot minţi. De ani de zile au tot furat. Sunt bani europeni, sunt 18 milioane de euro care au fost furaţi. Vrem să se sesizeze instituţiile statului. Să vină să ancheteze cum au fost investiţi banii europeni şi cine a luat comisioanele. Parcul nu se deschide pentru că s-au terminat banii alocaţi pentru lucrări. Banii au fost furaţi, iar lucrările nu au fost terminate. Astăzi (duminică -n.r.) au încercat să ne saboteze protestul„, au declarat protestatarii.

Renovarea Parcului Drumul Taberei a început în primăvara lui 2013. În luna martie 2014, reprezentanții autorității locale anunțau că lucrările au fost finalizate în proporție de 70% și promiteau că în a doua parte a anului 2014 bucureștenii se vor putea relaxa, din nou, în Parcul Drumul Taberei. Valoarea totală a investiţiei în reamenajarea Parcului Drumul Taberei se ridică la aproximativ 18 milioane de euro, banii fiind asiguraţi, în cea mai mare parte, din fonduri europene şi o cotă parte contribuţia administraţiei locale.

Lucrările în Parcul Drumul Taberei continuă conform graficului. Toate companiile implicate în asocierea din acordul-cadru lucrează zilnic cu câte 3-4 echipe formate din minimum 20 oameni. Locurile de joacă pentru copii au  fost finalizate. Spaţiile de recreere destinate celor mici nu se limitează la obişnuitele leagane şi balansoare, ci presupun şi ansambluri de joacă de tipul căsuţelor, turnurilor, labirinturilor, ce au un rol important în dezvoltarea abilităţilor şi deprinderilor copiilor. În imediata vecinătate a locurilor de joacă vor putea fi regăsite atât cişmele cu apă potabilă şi toalete ecologice, cât şi locuri de odihnă pentru însoţitorii celor mici. Locurile de joacă sunt împrejmuite cu gard din lemn finisat rotund”, a informat Primăria sector 6 la începutul acestui an.

Bucureştenii din Sectorul 6 au organizat un protest şi la finalul lunii februarie. Atunci, ei s-au plimbat în jurul parcului, în semn de protest faţă de faptul că nu pot face acest lucru în interiorul lui.