Protest în fața Spitalului Floreasca! Medicii protestează fața de decizia de demitere a chirurgului responsabil de moartea pacientei

Publicat: Marţi, 07 Ianuarie 2020 18:24 // Actualizat: Marţi, 07 Ianuarie 2020 18:24 // Sursa: romaniatv.net
Mai mulți medici de la Spitalul de Urgență Floreasca au ieșit în fața spitalul în semn de protest față de sancțiunile dispuse în urma incidentului în care o pacientă a luat foc pe masa de operație. De asemenea, ei protestează față de decizia de demitere a chirurgului Mircea Beuran, înainte de finalizarea anchetei.
 
Printre medicii care îl susțin pe  Mircea Beuran, medicul responsabil de moartea pacientei în vârstă de 66 de ani, se numără: Bogdan Stoica, Gabriel Varsa, Ioan Gheju, Alina Prodan, Cristina Tudor, Mircea Bejenaru, Ioan Tănase, Francesco Bulca, Gabriel Teleanu, Radu Stănescu, Cristian Popa, Daniela Ologoiu, Bogdan Gaspar, Claudiu Turculeț, Irina Mihaela Bejenaru, Oana Roșu.
 
Medicii susțin faptul că se ”protejează reciproc” și vor întrerupe activitatea, însă vor asigura asistența medicală numai în caz de urgență.
 
„Comunitatea medicală din Spitalul Clinic de Urgență București Floreasca dorește să-și exprime îngrijorarea față de felul în care este tratat un incident medical regretabil și de lipsa respectului și deontologiei a tuturor celor implicați. Este îngrijorător cum este prejudiciată imaginea unor medici de prestegiu și a unuia dintre cele mai renumite spitale din România. Este regretabil ca înainte de finalizarea oricărei anchete să fie demis din funcție prof. dr. Mircea Beuran. Solicităm Ministerului Sănătății să ancheteze incidentul, dar mai ales situația care a permis ca acest incident să se întâmple. Dorim să semnalăm că situația spitalului este extrem de gravă și că această situație se poate repeta în fiecare zi oricărui medic care își desfășoara activitatea în spital. În aceste condiții medicii au decis întreruperea activității atât în interesul nostru cât și al pacienților pentru a ne proteja reciproc. Vom asigura asistența medicală numai pentru urgențele majore, conform legislației în vigoare”, se arată într-un comunicat semnat de 25 de medici de la Floreasca.
 
Medicul Bogdan Opriță, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență Floreasca, a declarat faptul că atât medicii, cât și asistenții au tot dreptul să protesteze, însă aceștia trebuie să respecte prevederile legale.  ”Atragem atenţia că orice manifestări de protest trebuie să respecte prevederile legale şi litera legii atunci când sunt efectuate. De asemenea, cred că înainte de a protesta, colegii noştri trebuie să ia act de rezultatele acestei anchete interne şi de modul în care s-au petrecut faptele ca atare" , a explicat medicul.
 
loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
anchetă Bucureşti Floreasca medic protest spital
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8026
RON
23 Feb
noapte 0 °
zi 12 °
Ultimele joburi adaugate
24 H