Protest în faţa CCR. Oamenii au izbucnit în plâns când au auzit verdictul Curţii VIDEO

Publicat: Marţi, 21 August 2012 10:00 // Actualizat: Marţi, 21 August 2012 16:32 // Sursa: RTV.net

Aproximativ 200 de persoane s-au strâns, marţi, în faţa sediului CCR pentru a cere validarea referendumului. Protestul a avut loc în timp ce judecătorii Curţii discutau validarea sau invalidarea referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu. După verdictul Curţii, mai mulţi protestatari au izbucnit în plâns.

Protestatarii au venit în faţa sediului Curţii Constituţionale începând cu ora 9.30, ei spunând că vor ca judecătorii constituţionali să valideze referendumul din 29 iulie şi astfel Traian Băsescu să fie demis.

Protestatarii scandează "Validare", "Nu vă fie frică, şi Băsescu pică", "Băsescu, trădător", "Băsescu, nu uita, România nu-i a ta".

Aceştia au mai multe pancarte cu mesaje împotriva preşedintelui suspendat Traian Băsescu, precum "Marinare nu uita, puşcăria-i casa ta", "Vrem altfel de preşedinte", Băsescu suspendat ca Saddam Hussein". 

"Noi reprezentăm cei 7, 4 milioane de votanţi, am formulat şi o petiţie care a fost înaintată prin care peste 2000 de oameni au semnat şi au recunoscut ca au votat. Aşa ca doamna Codruţa Kovesi poate să facă economie să nu mai trimită procurori în ţară, are deja listele de la noi", a spus unul dintre protestatari.

După decizia CCR de a invalida referendumul, unii protestatari au izbucnit în plâns, alţii au criticat dur verdictul judecătorilor.

"Plâng pentru că-şi bate joc de noi, îşi bate joc de tot poporul. Încă o revoluţie, tot poporul să iasă afară!", a spus o femeie.

"Această Curte Constituţională este o Curte a ruşinii. Suntem mai rău decât în ţările africane", a adăugat un alt protestatar.

"Nu m-aşteptam. A trădat şi Băsescu, a trădat şi CCR-ul, nu se poate, îşi bat joc de popor. Vor răul ţării", a arătat o altă femeie aflată la protest.

Curtea Constituţională a decis, marţi, că referendumul din 29 iulie pentru demiterea preşedintelui este INVALID, ceea ce înseamnă că Traian Băsescu se va întoarce la Palatul Cotroceni. Decizia a fost luată cu şase voturi la trei după o şedinţă care a durat mai puţin de trei ore. Verdictul a fost acordat în cea de-a patra întâlnire a judecătorilor CCR, după trei săptămâni de amânări şi controverse.

Un protest în faţa CCR a avut loc şi luni. Manifestanţii au cerut judecătorilor Curţii Constituţionale să valideze referendumul din 29 iulie pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. 

loading...
13 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
CCR referendum protest CCR protest CCR validare referendum referendum invalid
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
21 aug 14:16
Răspunde | Votează email 0 email
sergiu popescu
M-ai invata s-a scrii, pe urma s-a te alaturi protestatarilor s-i s-a invatati impreuna s-a numarati. Matematica simpla... 46%
21 aug 13:29
Răspunde | Votează email 2 email
ana
SA IASA LUMEA IN STRADA...BASESCU A TRISAT CA DE OBICEI SI-A CHEMAT SI NEMTII SI AMERICANII..TOATE PUTERILE SA-L SUSTINA ..URATU
21 aug 13:27
...sens formulate de presedintele suspendat Traian Băsescu, sa devanseze sedinta pentru 21 august. RTV: Protest în faţa CCR. Oamenii au izbucnit în plâns când au auzit verdictul Curţii VIDEO ...
21 aug 12:09
Răspunde | Votează email 1 email
DACĂ SE PROTESTEAZĂ ,CURTEA TREBUE SĂ VALIDEZE ȘI SĂ NU SE UITE LA CACEALMALELE LUI
BĂSESCU.
21 aug 12:08
Răspunde | Votează email -1 email
dan
Asta nu este o presiune, dupa USL ?
21 aug 11:33
...href="http://www.rtv.net/protest-in-fata-curtii-constitutionale-cativa-zeci-de-oameni-cer-validarea-referendumului-video_41024.html" target="_blank">www.rtv.net.     ...
21 aug 10:57
Răspunde | Votează email -1 email
M-Ă ALĂTUR CU CEI CE PROTESTEAZĂ ,ȘI CHIAR M-
Ă ÎNTREB ACEST OM ZGÎRCIT PENTRU PENSII ȘI
SALARII MAI BUNE .ȘI NOI ACUMA ÎI CEREM DEMISIA,OARE CE AȘTEAPTĂ ,MUZICĂ,FANFARĂ SAU
MANELE VAI,VAI CE OM .NU AM PUTUT POMENI AȘA
CEVA.DUCĂSE ÎN PUSTIETĂȚI,A SUFOCAT O LUME.
21 aug 10:56
Răspunde | Votează email 1 email
DOREL
--DEZMAT FRATILOR JEGURILE LUI DOGARU DAU CU NASU IN ,,,,FUNDU CURTII CONSTITUTIONALE....
21 aug 10:49
Răspunde | Votează email 2 email
ligua
- Ana are zeci de mere.
- Cate mere are Ana?
- Zeci. Cateva zeci.
21 aug 10:44
Răspunde | Votează email 0 email
NU MAI AI CE COMENTA CE ESTE JAVRĂ SĂ STEA
LEGAT DE GÎT ÎNTRUN LOC ÎNGRĂDIT CU BRIO.
Afişează următoarele 10 comentarii
Afişează toate comentariile
1
EUR
4.7354
RON
19 Sep
noapte 13 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H