Protest în faţa Companiei Uraniului. Sindicaliştii sunt revoltaţi că nu şi-au mai primit salariile de mai bine de o lună

Peste 100 de sindicalişti, dintre care o parte mineri, au protestat, joi, în faţa Companiei Uraniului şi cer demisii din Ministerul Energiei. Oamenii sunt nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile de mai bine de o lună.

08 sept. 2016, 09:37
Protest în faţa Companiei Uraniului. Sindicaliştii sunt revoltaţi că nu şi-au mai primit salariile de mai bine de o lună

Sindicaliştii ameninţă că vor intra în greva foamei dacă Executivul nu alocă fondurile necesare pentru continuarea activităţii pe platforma de la Feldioara. Instituţia a înregistrat anul trecut o pierdere de aproape 21 de milioane de lei. Problemele companiei s-au agravat după ce a pierdut contractul cu singurul client, Nuclearelectrica. O firmă canadiană a câştigat licitaţia de livrare a uraniului.

„Nu ni s-au dat banii de o lună jumătate, nu am mai primit tichetele de 2 luni. După 16 ani şi jumătate de muncă am un salariu de încadrare de muncă în subteran de 1.070 de lei”, a declarat un protestatar, potrivit digi24.ro.

Sunt solidari cu angajații CNU salariați de la Complexul Energetic Oltenia, Complexul Energetic Hunedoara, Nuclearelectrica, CNE Cernavodă, Cuprumin Abrud, Societatea Națională a Sării. Toate aceste companii se confruntă cu grave probleme economice, iar statul român nu a găsit încă soluții pentru salvarea lor.

CITEŞTE ŞI: Protest al transportatorilor în ţară. Sute de TIR-işti au îngreunat traficul pe mai multe drumuri