Protest în faţa Guvernului, în timp ce Ponta discuta cu Gordon VIDEO

Philip Gordon, asistentul secretarului de stat american Hillary Clinton, a venit, luni, la Palatul Victoria pentru a discuta cu premierul Victor Ponta despre situaţia politică din România. În acest timp, un grup de circa 30 persoane a protestat în faţa clădirii Guvernului, cerând demisia şefului Executivului.

RomaniaTV.net
13 aug. 2012, 15:15
Protest în faţa Guvernului, în timp ce Ponta discuta cu Gordon VIDEO

Dotaţi cu steagurile României şi Statelor Unite ale Americii, manifestanţii au ridicat la sosirea oficialului american mai multe pancarte pe care era scris în limbile română şi engleză: „Ponta demisia”, „Salvaţi democraţia”. „Mâinile jos de pe justiţie”.

Protestatarii nu au dorit să spună cine a organizat acţiunea, susţinând doar că reprezintă „mai multe ONG-uri”.

Oficialul american s-a întâlnit anterior atât cu preşedintele suspendat Traian Băsescu, cât şi cu preşedintele interimar Crin Antonescu.

În discuţia de la Palatul Cotroceni, Philip Gordon i-a transmis preşedintelui interimar că autorităţile de la Washington sunt preocupate de evoluţiile politice din România.

Vizita lui Philip Gordon la Bucureşti a fost anunţată de către Departamentul de Stat al SUA.

Conform sursei citate, asistentul secretarului de stat american Hillary Clinton, Philip H. Gordon, a venit la Bucureşti „pentru a discuta despre îngrijorarea Statelor Unite în legătură cu ultimele acţiuni guvernamentale care ameninţă separarea democratică a puterilor în stat şi slăbesc independenţa instituţiilor statului”.

Gordon va avea întâlniri şi cu membri ai societăţii civile şi ai comunităţii de afaceri pentru a discuta despre rolul lor în întărirea valorilor şi principiilor democratice împărtăşite de comunitatea transatlantică, mai precizează Departamentul de stat.