Protest în faţa Ministerului Sănătăţii. George Simion (AUR): „Vrem demisia lui Vlad Voiculescu. Cîțu este slab”

Zeci de susţinători AUR au protestat, marţi seara, pentru a cerere demisia ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, după tragedia produsă la Spitalul "Victor Babeş" din Capitală. Printre protestatari se află şi copreşedintele AUR, George Simion.

13 apr. 2021, 19:55
Protest în faţa Ministerului Sănătăţii. George Simion (AUR): „Vrem demisia lui Vlad Voiculescu. Cîțu este slab”

Protest în faţa Ministerului Sănătăţii. Oamenii au ieşit în stradă cu zecile pentru a cere ca Vlad Voiculescu să demisioneze din funcţia de ministru al Sănătăţii.

La manifestaţie participă mai mulţi parlamentari AUR, printre care şi copreşedintele partidului, George Simion.

Protest în faţa Ministerului Sănătăţii. G. Simion: "Vrem demisia lui Voiculescu"

Deputatul AUR a încercat să intre în sediul Ministerului, însă un jandarm l-a oprit, spunându-i că un responsabil din cadrul Ministerului Sănătăţii va coborî pentru a discuta cu protestatarii.

„Avem accident după accident, scuze după scuze. Am venit ca să nu ne mai acuze nimeni, respectând distanța, purtând mască, suntem sub o sută, pentru a arăta că folosim toate pârghiile necesare ca Vlad Voiculescu să plece.

Noi vrem ca spitalele să nu mai fie împărțite în spitale COVID și non-COVID. E un genocid care se întâmplă. Vrem demisia lui Vlad Voiculescu, nu o să cedăm. Premierul Cîțu este slab, din acest motiv nu îl dă afară. Dar o să-l dea AUR afară”, a declarat George Simion, conform România TV.

Alianța pentru Unirea Românilor a anunţat că va protesta marți în fața Ministerului Sănătății „în legătură cu lipsa de răspundere politică de care dau dovadă ministrul Vlad Voiculescu și șeful DSU Raed Arafat în contextul tragediilor recente petrecute în sistemul de sănătate”

Citeşte şi: Vlad Voiculescu, după tragedia de la Victor Babeş: Am aflat de tragedie după ora 18.00. Avem indicații că defecțiunea e legată de presiunea oxigenului

Ministrul Sănătăţii a făcut primele declaraţii după ce luni seară a transmit doar un mesaj pe Facebook după tragedia de la Spitalul „Victor Babeş” din Capitală. Vlad Voiculescu a precizat că a cerut tuturor DSP-urilor să îi furnizeze toate documentele pentru avizarea TIR-urilor ATI, după tragedia de la Spitalul Victor Babeş, unde au murit trei pacienţi.

„Am sunat să mă asigur că pacienţii vor fi transferaţi în alte spitale din Bucureşti, asta am făcut prima dată, apoi am plecat spre spital. Există o anchetă în desfăşurare, la Parchetul din Bucureşti. Preocuparea noastră e întotdeauna pentru pacienţi. Unitatea sanitară nu e în subordonarea MS.

Ştim deja că sistemul sanitar e suprasolicitat, iar oamenii sunt obosiţi, echipamentele sunt la limită, dar niciun lucru nu explică o tragedie. Am cerut avizul de funcţionare al tir-ului, unitatea ATI îndeplinea avizele de funcţionare şi igienă, la momentul în care a fost expertizat. Avem 1687 de paturi ATI avizate, o parte dintre aceste spitale se află în spitale specializate, iar o parte sunt pentru copii. Există un număr de 50 de pacienţi, internaţi în acest moment în plus. În toată ţara avem 846 de pacienţi internaţi la UPU. Am aflat de tragedie după ora 18:00. Primul lucru a fost să sun la alte spitale, după care la 18:30-19.00 am ajuns la spital”, a precizat Vlad Voiculescu.

Citeşte şi: Vlad Voiculescu se victimizează după moartea celor trei pacienți din TIR! „Nicușor Dan nu mi-a răspuns la telefon! Premierul nu m-a invitat la conferință”