Protestul din faţa Senatului, împotriva votului în cazul Gabriel Oprea, s-a încheiat. Au participat aproape 3.000 de oameni

Aproximativ 3.000 de oameni aiu protestat joi seară în faţa Senatului României faţă de decizia parlamentarilor de a respinge cererea DNA de urmărire penală a fostului ministru de Interne Gabriel Oprea, pentru ucidere din culpă, în dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină, informează Mediafax. Protestul a fost organizat pe Facebook.

22 sept. 2016, 16:18
Protestul din faţa Senatului, împotriva votului în cazul Gabriel Oprea, s-a încheiat. Au participat aproape 3.000 de oameni

UPDATE Protestul organizat joi, în faţa Senatului, pe tema votului prin care cererea DNA de urmărire a fostului vicepremier Gabriel Oprea a fost respinsă, s-a încheiat după aproximativ trei ore şi jumătate, la manifestaţie participând aproape 3.000 de persoane, care au blocat pentru scurt timp circulaţia pe Calea 13 Septembrie.

În jurul orei 21.15, în faţa Senatului mai erau doar aproximativ 100 de persoane care scandau împotriva parlamentarilor şi a lui Gabriel Oprea, scrie News.ro


UPDATE Protestul ia amploare şi numărul celor care scandeaza lozinci impotriva fostului vicepremier Gabriel Oprea se apropie de 3000.

Protestatarii au pancarde cu mesaje precum „Nu Imunitate!”, „73 de indolenţi apără un impostor”, „Vrem dreptate”, „Alături de familia Gigină” sau „Egalitate în faţa legii”, „Nimeni nu este mai presus de lege”, „Asanarea justiției, răspunderea magistraților”, „Mandatați să reprezentanți, nu să abuzați”, „Parlamentari voi sunteți gunoiul României”, „Cancerul care distruge țara”, „Șobolanii care fug de justiție”, „Vrem dreptate”.

Ambele sensuri ale bulevardului 13 Septembrie sunt blocate.

 La Timișoara, peste o sută de persoane au participat la protestul organizat în Piața Victoriei. ”Nu cred că este vinovat, dar să se ducă în fața Justiției să-și dovedească nevinovăția”, a afirmat scriitorul Daniel Vighi, unul dintre organizatorii protestului.

 Câteva zeci de persoane s-au adunat joi și în parcul din cartierul Țiglina din Galați, cu pancarte pe care se putea citi: ”Nimeni nu este mai presus de lege”, ”Oprea judecat, dar nu la Senat”, ”Parlamentarii nu sunt judecători”, ”Stop abuzului de putere”.

Printre participanţii la protestul din Bucureşti se află şi actorul Marius Vizante, care a postat pe Facebook un mesaj împotriva lui Gabriel Oprea.

Şi liderul USR Clotilde Armand a venit să protesteze în faţa Senatului, în pofida apelului făcut de Nicuşor Dan, ca membrii cunoscuţi ai formaţiunii să nu vină la manifestare pentru a nu fi acuzaţi de politizare. Armand a declarat, pentru News.ro, că a venit „în calitate de cetăţean”, şi nu de membru de partid, pentru a cere demisia lui Gabriel Oprea.

Mii de oameni şi-au anunţat prezenţa la mai multe mitinguri care ar urma să aibă loc, joi, în Bucureşti, Timişoara, Braşov, Constanţa, Cluj, Craiova, Iaşi şi Galaţi, în semn de protest faţă de votul prin care Senatul a respins cererea DNA de urmărire penală a lui Gabriel Oprea pentru ucidere din culpă, în cazul morţii poliţistului Bogdan Gigină.

Fostul ministru de Interne Gabriel Oprea a scris, joi, pe Facebook că îi va cere preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, să supună încă o dată la vot cererea DNA în cazul său, iar colegilor săi să voteze pentru începerea urmării penale, după ce, la votul de luni, i-a rugat să-l apere.

Senatul României a respins, luni, cererea DNA de încuviinţare a urmăririi penale pentru ucidere din culpă, în dosarul privind decesul poliţistului Bogdan Gigină. Procurorii DNA au precizat că respingerea cererii de încuviinţare a urmăririi penale pentru ucidere din culpă în cazul lui Gabriel Oprea are drept consecinţă blocarea anchetei penale.

Citeşte şi: Gabriel Oprea: Voi solicita preşedintelui Senatului să supună la vot încă o dată cererea DNA