Protest cu scandal în Piaţa Victoriei. Sute de manifestanţi, nemulţumiţi de măsurile de restricţie

Sute de români s-au adunat duminică seară în Piața Victoriei pentru a participa la protestul faţă de restricțiile impuse de autorități. Mulţi dintre ei nu poartă mască de protecție și nu păstrează distanțarea socială.

RomaniaTV.net
08 nov. 2020, 15:54
Protest cu scandal în Piaţa Victoriei. Sute de manifestanţi, nemulţumiţi de măsurile de restricţie

UPDATE. Reporterul România TV Rafaelo Varga a fost trântit la pământ de către manifestanții din Piața Victoriei.

„Unul din protestatari a vrut să îmi dea un pumn în față. Nu a reușit, dar m-a împins și am căzut pe jos. Jandarmeria a intervenit, dar incidentul era deja consumat. Un bărbat cu o rangă avea o ură vizibilă față de presă. Codruța Cerva a fost lovită la picior”, a declarat Rafaelo Varga.

De asemenea, Codruța Cerva, sora avocatei Cosmina Cerva, ar fi fost împinsă şi îmbrâncită de protestatari.

„Noi susținem protestele pașnice. Am întrebat de ce au scandat când singura televiziune care ne-a promovat a fost România TV. Le-am spus celor care vorbeau la microfon rușine să vă fie. Am fost împinsă, îmbrâncită, lovită”, a declarat Codruța Cerva. 

UPDATE. Dumitru a venit din Sibiu ca să protesteze faţă de măsura închiderii pieţelor. Bărbatul a spus că nu înţelege de ce s-a luat această decizie, în condiţiile în care sunt şi pieţe, precum Obor, care vor rămâne deschise.

„Mă nemulţumeşte că se închid pieţele. Nu mai avem unde să ne vindem produsele. Am înţeles că Piaţa Obor rămâne. De ce se închid doar unele şi altele funcţionează. Eu unul sunt foarte supărat. Nu mai am unde să vând. Dimineaţă m-au anunţat toţi şefii de pieţe unde vindeam eu alimente că se închid. Cred că o să arunc alimentele, nu ştiu. Suntem oameni muncitori, nu furăm”, a declarat protestatarul pentru România TV.

UPDATE: La protestul din Piaţa Victoriei participă persoane din toate categoriile de vârstă. Unii dintre oameni au venit însoţiţi de copii şi spun că sunt nemulţumiţi de măsurile adoptate de Guvern, care vor intra în vigoare de luni.

Mulţi dintre manifestanţi nu poartă mască de protecţie pe motiv că sunt sceptici cu privire la existenţa noului coronavirus.

Potrivit News.ro, un protestatar a afişat o parcartă pe care a scris că masca de protecţie este „simbolul opresiunii şi ignoranţei”. Un altul a spus că poartă masca de protecţie doar când e nevoit să intre în magazine, deoarece nu are de ales, însă e convins că nu e nevoie să o poarte.

De asemenea, unul dintre protestatari a afişat o parcartă cu mesajul: „În iad cu masonii satanişti care ne conduc”.

Ştirea iniţială:

Românii vor ieși în stradă astăzi, 8 noiembrie, începând cu ora 16:00. Un protest intitulat ”Nu suntem cobai! 10.000.000 de români în stradă!” a fost organizat pe Facebook, iar în Piața Victoriei sunt așteptați mii de persoane.

Protestul a fost organizat pe Facebook și peste 16.000 de persoane au apăsat butonul ”Participă”. În descrierea evenimentului se precizează faptul că protestul va avea loc în funcție de câte persoane apăsă această opțiune.

Citește și: Raed Arafat anunţă şi alte restricţii: „Dacă vor creşte cazurile, se pot propune alte categorii de măsuri, nu neapărat lockdown”

”NU MAI AȘTEPTĂM ARMATA! NE VEDEM ÎN PIAȚĂ! Ne-au închis afacerile, ne-au închis educația, ne-au închis locurile de muncă, ne-au închis în case pentru a aștepta V4¢¢1π¥L salvator.  NU SUNTEM COBAII NIMĂNUI! Sunt așteptați românii din toate domeniile de activitate: Industrie, Agricultură, Economie. Vrem să muncim, să ne putem hrănii familiile, să ne putem duce traiul zilnic” , se arată în descrierea evenimentului făcut pe Facebook.

Forțele de ordine au luat măsuri și vor fi prezente în Piata Victoriei din Capitală pentru a se asigura că protestul este unul pașnic, iar toate măsurile de igienă și distanțare sunt respectate de către manifestanți.

Protestul a fost organizat în contextul în care au fost luate noi măsuri în lupta cu pandemia de coronavirus. Autoritățile au decis că începând de mâine masca de protecție devine obligatorie în toate spațiile deschise și închise, indiferent de incidența cazurilor COVID. De asemenea, s-a decis faptul că circulația pe timpul nopții devine interzisă, cu excepția anumitor cazuri, magazinele se vor închide la ora 21:00, iar unde se poate, angajații vor lucra de acasă, în regim telemuncă.